Noutăți

În Tel Aviv a fost înființată o bogată grădină de legume.. pe acoperișul unui mall. Plantele sunt cultivate în sistem hidroponic!

O uimitoare grădină, într-un loc neașteptat! În mijlocul orașului Tel Aviv, pe acoperișul celui mai vechi mall din Israel, se dezvoltă o grădină de legume cum nu prea îți e dat să vezi. Lunar, Green in the City, înfloritoarea grădină de pe acoperișul marelui magazin produce mii de legume. Plantele nu cresc în pământ, ele fiind cultivate prin metodele agriculturii hidroponice (în loc de pământ se folosește apă în care sunt dizolvate toate substanțele nutritive necesare unei plante).

e

În prezent, peste 54 la sută din populația lumii trăiește în mediul urban, o proporție care, potrivit ONU, e de așteptat să crească la 66 la sută până în 2050. Concomitent, populația planetei se va înmulți, ceea ce va duce la creșterea necesarului de alimente.

d

În acest context, fermele urbane, înființate oriunde vor permite condițiile, inclusiv pe acoperișurile clădirilor, vor deveni un element obișnuit al peisajului citadin. Proiectul de agricultură urbană din Tel Aviv a fost creat spre a sensibiliza publicul larg cu privire la o posibilă criză alimentară ce ar putea surveni în viitor, pentru a oferi produse ecologice la prețuri accesibile și pentru a-i stimula pe oameni să se inițieze și să debuteze în cultivarea hidroponică a plantelor, la domiciliu.

c

Cele două sere de pe acoperișul mall-ului oferă 17 feluri de legume și verdețuri, cultivate pe o suprafață totală de 750 metri pătrați. Nivelurile nutrienților din apă sunt supravegheate cu atenție. Comparativ cu metodele tradiționale de cultivare, consumul de apă este mai mic iar plantele se dezvoltă mai rapid.

g

Legumele sunt crescute fără pesticide sau îngrășăminte sintetice. Cu toate acestea, ele nu sunt certificate ecologic deoarece legile israeliene prevăd că legumele ecologice trebuie să fie cultivate doar în pământ. Scopul principal al ineditului program este promovarea agriculturii urbane. Neobișnuita grădină este cultivată fără întrerupere, cât este anul de lung.

b

a

f

c

Text: Tomi Tohăneanu

Sursă informații și imagini: inhabitat.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on În Tel Aviv a fost înființată o bogată grădină de legume.. pe acoperișul unui mall. Plantele sunt cultivate în sistem hidroponic!

  1. Daca apreciez un lucru la israelieni , acela este ca au proprietatea de a se organiza in spatii restranse.Bravo lor.
    Am verificat acest sistem , daca este functional, intr-o mica balta de pesti(caras , clean, oblete) de aproximativ 2 metri cubi.Pe niste placi de polistiren sau pe linia malului am pus plante si legume.Ceapa a mers cel mai bine, formand radacini de pana la 1 metru lungime.
    Se verifica.Plantele se hranesc din substantele ce provin din “mizeria” pestilor curatand apa implicit pe cale naturala.Dupa aproape 2 ani de la initiere pot spune ca am reusit sa creez un “microsistem” functional cu circuit inchis-sa il denumesc asa intr-un fel.
    Mentionez ca inafara de munca si cocluziile obtinute nu de putine ori mi-am bucurat sufletul gasindu-mi linistea ,privind minute multe la rand viata ce se anima in jurul micului ochi de apa.
    Sa fiti frumosi!

  2. Am mancat salata crescuta hidrophnic.Nu odata.Nu are gust .Cea crescuta in pamant este altceva.Dar asta este trendul.In magazine rosii fara gust,legume palide crescute in apa si coaja de copac,oua de gaini de incubator ,lapte pasteurizat.Inapoi nu ne intoarcem insa privim inainte cu speranta la ziua cand vom manca pastile exact ca cosmonautii de pe ISS .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii