Noutăți

În Suedia MULTICULTURALĂ, rolul Sfintei Lucia, o martiră creștină, poate fi interpretată și de un BĂRBAT (preferabil transexual) la ceremonia de sfârșit de an!!!!!!!!!!!!!

  •  
  •  
  •  

Evz.ro: Al treilea oraș al Suediei, Malmö, a anunțat că la concursul pentru rolul Sfintei Lucia, în procesiunile de iarnă, pot participa și bărbați. Site-ul de internet al municipalității a anunțat că actorul pentru rolul principal în procesiunea corală de Sfânta Lucia, care are loc pe 13 decembrie, „nu va fi ales în funcție de aparența lor sau de capacitățile vocale”, ci va fi „o persoană care a demonstrat un mare atașament față de oraș și de semeni”.

„Anterior, am apelat întotdeauna la o femeie, dar anul acesta am decis să nu o mai facem. Aceasta, deoarece înțelegem că oamenii nu se identifică întotdeauna cu sexul lor”, a declarat Viveca Byhr Linden, organizatoarea ceremoniei pentru publicația The Local.

Subliniind că nici sexul, nici talentul de a cânta, nici înfățișarea nu vor conta, Linden a adăugat: „Suntem mândri că acesta nu este un concurs de frumusețe”. „Nu cerem nici o fotografie a celor care candidează, nu ne pasă dacă știu să cânte sau nu”, a mai spus Linden. „Nu ne dorim să ne cramponăm de imaginea unei Lucia tradiționale.”
În întreaga Scandinavie, orașele și comunitățile religioase au ales întotdeauna o tânără femeie sau fată pentru a o întruchipa pe Lucia, o mucenică din Sicilia secolului IV, ucisă în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor ale lui Dioclețian, pentru că le-a adus hrană credincioșilor care se ascundeau în catacombe.
Purtând pe cap o coroană de lumânări și îmbrăcată în alb, cu o cingătoare roșie, ea este prezentată ca o sursă de lumină în timpul lunilor lungi de iarnă. Serbarea are loc ca un eveniment ce precede Nașterea Domnului. (Sursa: Evz.ro)

Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii