Noutăți

În Suedia a fost inventat panoul publicitar sensibil la… fumul de țigară. Vezi ce face când trece un fumător pe lângă el. VIDEO

Oricare dintre noi ar tresări dacă ar auzi un zgomot identic celui produs de către o persoană care tușește, atunci când nu-i nimeni prin preajmă. Iar dacă tusea se aude încă o dată, mulți ar fi tentați să o ia la sănătoasa ori s-ar gândi deja la fenomene paranormale. Nimeni nu s-ar gândi că tusea poate proveni… dintr-un panou publicitar sensibil la mirosul de țigară.

La Stockholm, un panou publicitar dotat cu afișaj electronic emite sunete identice tusei, imediat ce detectează o țigară aprinsă în apropiere. Panoul se află în piața Odenplan, în proximitatea unei stații de transport în comun, acela fiind unul dintre locurile în care persoanele care nu se pot debarasa de patima tutunului obișnuiesc să-și aprindă țigările.

11

Imediat ce fumul de țigară ajunge la detectorul de fum, din panou se aude o tuse zgomotoasă, spre totala suprindere a celui care este pentru prima dată martorul acestui „fenomen”. Bărbatul afișat pe ecranul digital al panoului tușește vizibil iritat de către fumul de țigară.

Apoi, pe ecran sunt afișate imagini cu medicamente care i-ar putea ajuta pe fumători să renunțe la nesănătosul lor obicei. Un alt scop, în afară de cel comercial, este cel de-a le reaminti celor care-și aprind țigară după țigară că fumatul este deranjant pentru cei din jur și, invariabil, va cauza manifestări neplăcute și pentru cel care îl practică, printre care și tusea.

Panoul a fost instalat de către un lanț de farmacii. Agenția publicitară care a venit cu ideea a filmat reacțiile trecătorilor la auzul zgomotului de tuse căruia, în primele clipe, unii nu știu ce origini să-i atribuie. Unii dintre fumători zâmbesc din prima, amuzați. Alții par surprinși…

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă: money.cnn.com

Imagini: money.cnn.com, www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii