Noutăți

În Siberia a fost descoperit un AC DE CUSUT vechi de 50.000 de ani care… nu este realizat de Homo Sapiens

  •  
  •  
  •  

Cel mai vechi ac de cusut realizat de om a fost descoperit în peştera Denisova din Siberia și nu a fost realizat de homo sapiens. Conform celor de la Siberian Times, care citează mai mulți experți care au studiat obiectul, acul a fost realizat de către denisovani. Omul de Denisova sau denisovanul este o specie de hominid ale cărui urme au fost descoperite în peștera Denisova din Munții Altai. Era o rudă apropiată a omului de Neanderthal și a dispărut în urmă cu 30.000 de ani.

Potrivit atlasobscura.com, acul este realizat dintr-un os al unei păsări pe care cercetătorii nu au putut să o identifice deocamdată. Are doar 7 centimetri lungime și datează de acum circa 50.000 de ani. Ceea ce este și mai interesant, deși a trecut atât de mult timp, actul poate fi încă utilizat. Anterior, în peștera Denisova s-au descoperit dovezi ale existenţei a trei specii de oameni, inclusiv neanderthalienii şi homo sapiens, însă acul pare fabricat de oamenii denisovani.

Profesorul Mihail Shunkov, șeful Institutului de Arheologie și Etnografie din Novosibirsk, a declarat: “Este o descoperire unică, o descoperire senzațională. Este un ac făcut din os, cel mai vechi pe care îl cunoaștem. Are aproximativ 50.000 de ani vechime. Acest ac este dovada faptului că Oamenii de Denisova au fost mai sofisticați decât se credea anterior. El precede cu aproximativ 10.000 de ani o piesă complicată, o bijuterie lustruită, fabricată din clorit de către denisoveni. Acul este confecționat din osul unei păsări mari, până acum neidentificate.”

omul de denisova

inside_kozlikin inside_needle_close inside_needle_1 inside_needle_in_hand information_items_4513

sursa: https://www.atlasobscura.com/articles/found-the-worlds-oldest-sewing-needle

sursa: http://siberiantimes.com/science/casestudy/news/n0711-worlds-oldest-needle-found-in-siberian-cave-that-stitches-together-human-history/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on În Siberia a fost descoperit un AC DE CUSUT vechi de 50.000 de ani care… nu este realizat de Homo Sapiens

  1. E facut in tartaria. Cea mai veche tara cunoscuta

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii