Noutăți

În sfârșit! Extremistul Csibi Barna a fost condamnat penal pentru FASCISM

Dan Tănasă: Judecătoria Miercurea Ciuc l-a condamnat penal vineri, 14 aprilie, pe extremistul maghiar Csibi Barna pentru săvârşirea infracţiunii de promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe.

Iată desfășurarea procesului: Judecătoria Miercurea Ciuc a admis vineri, 29 ianuarie 2016, rechizitoriul procurorilor și a dispus începerea judecății cauzei în dosarul în care extremistul Csibi Barna a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de promovare a ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârșită prin orice mijloace, în public, pentru utilizarea în public a simbolurilor fasciste și rasist și pentru deținerea, în vederea răspândirii sau vânzării, de simboluri fasciste și rasiste.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General (detalii aici), preluat de Agerpres, în intervalul octombrie 2009 — aprilie 2011, Csibi Barna a răspândit în mod sistematic, în public, idei și concepții fasciste, rasiste și xenofobe, cu intenția de a convinge și de a atrage noi adepți.

În acest scop, el a folosit în mod intensiv mediul online, făcând propagandă prin intermediul blogurilor sale și prin canalele pe care le-a deschis pe diferite portaluri.

Vineri, 14 aprilie a.c., magistrații Judecătoriei Miercurea Ciuc l-au condamnat penal pe Csibi Barna pentru săvârşirea infracţiunii de promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe. Barna a fost condamnat penal la plata unei amenzi penale în cuantum de 10.000 lei, plus confiscare unor bunuri.

Citește aici sentința: Dan Tănasă

Citește aici articolul: Incredibilele mizerii făcute de unguri la Budapesta, față de handbalistele de la CSM București. 5.000 de naziști l-au șocat pe antrenorul suedez al româncelor


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on În sfârșit! Extremistul Csibi Barna a fost condamnat penal pentru FASCISM

  1. Sorin Dumitrescu // 18 aprilie 2017 at 16:43 // Răspunde

    Acest articol triumfalist dovedeste lipsa de profunzime in gandire a romanului care se bucura c-a murit capra vecinului, fara sa se gandesca la posibilele consecinte pentru propria ograda. Judecarea si condamnarea acestui mascarici stabileste un precedent periculos si pentru romani, prin capetele de acuzare vagi, cu posibilitati infinite de interpretare: “săvârșirea infracțiunilor de promovare a ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârșită prin orice mijloace, în public, pentru utilizarea în public a simbolurilor fasciste și rasist și pentru deținerea, în vederea răspândirii sau vânzării, de simboluri fasciste și rasiste.” Admiratorii miscarii legionare, ai lui Antonescu, Goga si chiar Eminescu pot fi judecati dupa aceeasi masura, pentru ca notiuni ca rasism, xenofobie si fascism au fost intruse in codul penal pentru a reduce la tacere opozitia la politica guvernului, nu pentru a apara valorile nationale, pe care nu le reprezinta dragilor ! Daca romanii ar fi fost ca ungurii, ii trageau idiotului o mama de bataie s-o tina minte, nu apelau la guvern, care abia asteapta sa le “rezolve” problemele, asa cum o fac de 27 de ani.

  2. Numai atât? Pai sa îl eliberam si pe Visinescu!

  3. O bataie de joc fata de poporul roman prin aceasta “condamnare a judecatorilor de la Mircurea ciuc…” Cum de nu l-au judecat la debretin sa-i dea cu suspendare 3 luni ? Suntem de rasul curcilor !!! Isi bate un nemernic joc de noi si de Romania cum il trec apele … Unde sunt adevaratele autoritati romane? sau se pare ca astea sunt … vanduti pe tava catre UDMR-isti … jeguri si tradatori acesti judecatori care pentru fascism si xenofobie demonstrata dau amenda 25000 de euro … si confiscarea unei cutii de chibrituri … La dat in cap probabil ca iau 6 luni cu ssupendare si amenda de 2000 de lei … Judecatori … tradatori declarati!! Cum au justificat acesta sentinta ? As fi foarte curios ..

  4. Greseala de tipat … 2500 de euro …

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii