Noutăți

În secolul al XIX-lea femeile japoneze îşi înnegreau dinţii,. Acest lucru era considerat un semn al frumuseții feminine!!!

Ohaguro (care poate fi tradus ca “dinți înnegriți”) este o practică în care oamenii (de obicei femeile) își vopsesc dinții în negru. Deși este cunoscut faptul că acest obicei este practicat în diferite părți ale lumii, inclusiv Asia de Sud-Est, Insulele Pacificului și chiar America de Sud, el este cel mai frecvent asociat cu Japonia. Astfel, până la sfârșitul secolului al XIX-lea, dinții negri au fost considerați un semn al frumuseții în Japonia. Cu toate acestea, dinții înnegriți au fost mai mult decât o marcă de frumusețe în societatea japoneză și au servit și altor scopuri.

Metoda tradițională de obținere a dinților negri prin practicarea Ohaguro presupunea ingerarea unui colorant care conținea oxid de fier, scorțișoară, cuișoare și anason. Acest colorant băut, determina ca dinții băutorului să devină negri. Pentru a menține dinții negri, procesul se repeta o dată pe zi sau o dată la câteva zile. Rezultatele par a fi permanente, deoarece există schelete din perioada Edo, ale căror dinți sunt încă negri datorită practicii Ohaguro.

Nu se cunoaște cu exactitate când și cum a început practica Ohaguro. Cu toate acestea, a devenit populară la un moment dat în perioada Heian (secolele VIII-XII). În această perioadă, aristocrații, în special membrii de sex feminin, au practicat înnegrirea dinților.

gggg

fgghh

sursa: http://www.ancient-origins.net/history-ancient-traditions/allure-blackened-teeth-traditional-japanese-sign-beauty-005544

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii