Noutăți

În secolul al XIX-lea femeile japoneze îşi înnegreau dinţii,. Acest lucru era considerat un semn al frumuseții feminine!!!

  •  
  •  
  •  

Ohaguro (care poate fi tradus ca “dinți înnegriți”) este o practică în care oamenii (de obicei femeile) își vopsesc dinții în negru. Deși este cunoscut faptul că acest obicei este practicat în diferite părți ale lumii, inclusiv Asia de Sud-Est, Insulele Pacificului și chiar America de Sud, el este cel mai frecvent asociat cu Japonia. Astfel, până la sfârșitul secolului al XIX-lea, dinții negri au fost considerați un semn al frumuseții în Japonia. Cu toate acestea, dinții înnegriți au fost mai mult decât o marcă de frumusețe în societatea japoneză și au servit și altor scopuri.

Metoda tradițională de obținere a dinților negri prin practicarea Ohaguro presupunea ingerarea unui colorant care conținea oxid de fier, scorțișoară, cuișoare și anason. Acest colorant băut, determina ca dinții băutorului să devină negri. Pentru a menține dinții negri, procesul se repeta o dată pe zi sau o dată la câteva zile. Rezultatele par a fi permanente, deoarece există schelete din perioada Edo, ale căror dinți sunt încă negri datorită practicii Ohaguro.

Nu se cunoaște cu exactitate când și cum a început practica Ohaguro. Cu toate acestea, a devenit populară la un moment dat în perioada Heian (secolele VIII-XII). În această perioadă, aristocrații, în special membrii de sex feminin, au practicat înnegrirea dinților.

gggg

fgghh

sursa: http://www.ancient-origins.net/history-ancient-traditions/allure-blackened-teeth-traditional-japanese-sign-beauty-005544

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii