Noutăți

În secolul 21, peste 4 miliarde de persoane nu au acces la internet!

Există un mare “decalaj digital” între țările bogate și cele subdezvoltate, a anunțat Banca Mondială săptămâna aceasta!

“Trebuie să evităm crearea unei noi clase marginalizate social”, avertizează economistul-șef al Băncii Mondiale, Kaushik Basu.

Decalajul digital de care Banca Mondială amintește în raportul din această săptămână, este un rezultat al influenței țărilor cu un standard ridicat din punct de vedere al tehnologiei, bazat pe lipsa puterii financiare și astfel a concurenței din țările slab dezvoltate de unde, de cele mai multe ori, provine forța de muncă în companiile mamut ale celor ce susțin tehnologia de ultimă oră!

Așadar cine impune defapt decalajul digital și pe cine vrea să dea vina Banca Mondială?

48405289

Raportul mai sus menționat anunță următoarele statistici: India are cele mai multe persoane fără acces la internet – 1,1 miliarde, urmată de China – 755 milioane și Indonezia-(213 milioane, anunță AFP. La nivel global 4,2 miliarde de oameni nu au internet. Acest lucru înseamnă aproape 60% din populația lumii.

“Diferența este și mai mare în ceea ce privește internetul în bandă largă de care beneficiază în prezent 1,1 miliarde de persoane, reprezentând mai puțin de 15% din populația lumii.” notează agerpres.

Efectele tehnologiei asupra productivității la nivel mondial, ameliorarea oportunităților pentru cei săraci și clasa de mijloc… nu au fost la înălțimea așteptărilor”, se menționează în raportul respectiv.

“Dacă vrem ca toată lumea să beneficieze de tehnologiile digitale, trebuie redus decalajul digital ce persistă, în special în materie de acces la internet”, estimează Banca Mondială, cerând guvernelor să dezvolte rețelele digitale prin liberalizarea sectorului telecomunicațiilor și parteneriate public-privat.

“Menținerea sărăciei în țările slab dezvoltate se datorează tot Băncii Mondiale care se pare că propune un nou joc, o strategie a secolului 21 prin acest nou raport, lovind mai mult de ochii lumii guvernele și considerându-le vinovate pentru numărul mare de comunități fără acces la internet”, subliniază analistul politic Roland Matheus din Africa de Sud, deținător al unei companii care promovează gratuitatea internetului și necesitatea introucerii tehnologiei digitale în toate comunitățile defavorizate. “Banca Mondială are în mână toate fondurile. De ce nu alocă sume care să ajute acețti oameni pe care îi menționează într-un raport care va rămâne la nivel de statistică nerezolvabilă?”

images1reportaj de Mădălina Corina Diaconu

surse: news24.com, AFP, reuters, agerpres


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on În secolul 21, peste 4 miliarde de persoane nu au acces la internet!

  1. Poate ca e mai bine asa, stii cand ai de toate nu esti multumit de nimic din ce ai, asa poate si ei! Oricum randamentul omului scade mult dupa ce detine mijloacele de accesare a internetului!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii