Noutăți

În prag de conflict major: Trump provoacă Rusia să doboare rachetele americane pe care le va lansa asupra Siriei. Ce a spus președintele american…

 •  
 •  
 •  

ActiveNews.ro: Președintele SUA, Donald Trump, a replicat afirmațiilor Moscovei, cum că Rusia va doborî orice rachetă trasă asupra Siriei, printr-un mesaj pe twitter. „Rusia promite că va doborî orice rachetă trasă asupra Siriei. Pregătește-te Rusia, pentru că vor veni, frumoase, noi și inteligente. Nu ar trebui să fiți parteneri cu un Animal care ucide cu Gaz propriul popor și se bucură de asta”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Rus, Maria Zakarova, a răspuns imediat. „Rachetele inteligente ar trebui să zboare către teroriși, nu către Guvernul legal al Siriei, care a luptat de câțiva ani împotriva terorismului internațional pe propriul teritoriu”. Ea a mai insinuat că rachetele au scopul de a șterge orice urmă a presupusului atac din Siria, cu scopul de a împiedica observatorii internaționali.

Armata rusă își rezervă dreptul de a doborî rachetele ce ar fi trase asupra Siriei, dar și de a distruge locurile de unde acestea au fost lansate, a avertizat trimisul Moscovei în Liban, Alexander Zasypkin, informează The Independent.„Dacă va exista vreo lovitură a americanilor atunci…rachetele lor vor fi doborâte și chiar și sursele de unde au plecat”, a declarat Zasypkin pentru Manar TV. Acesta a mai adăugat că posibilitatea oricărei confruntări ar trebui eliminate „și suntem gata pentru negocieri”.

Generalul Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Întrunit al Forțelor Marii Britanii între 2013 și 2016, a spus că dacă ambasadorul și-a ales cuvintele cu grijă, atunci asta înseamnă război. „Sper că ambasadorul și-a ales cu grijă cuvintele pentru că dacă spune că SUA și aliații săi vor lovi armele chimice ale Siriei și avioanele acesteia și rușii vor răspunde nu doar prin lovituri asupra rachetelor – ceea ce știm că pot face – ci și prin lovituri asupra platformelor de lansare, atunci zice că vor scufunda nave, submarine și avioane. Și asta înseamnă război”, a afirmat generalul.

Citește mai mult: ActiveNews.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on În prag de conflict major: Trump provoacă Rusia să doboare rachetele americane pe care le va lansa asupra Siriei. Ce a spus președintele american…

 1. Care arme chimice?Acelea care le au gasit si in Irak?

 2. Rusii vor fi in legitima aparare, pt ca un aliat al lor este atacat de NATO! Este exact ca in situatia in care Rusia ar ataca un stat NATO!

  • viorel danut // 15 aprilie 2018 at 8:50 // Răspunde

   Dar la dv.in tara,ati fost “gazat”? Deci,fara glume,armele chimice nu trebuiesc folosite contra umanitatii.Nu sunt de acord nici Chinezii cu modalitati gen(…)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii