Noutăți

În Panjin – China există o „plajă” colorată într-un roșu absolut fenomenal. Însă incredibila culoare a plajei nu provine de la nisip!

Când auzi cuvântul „plajă” te gândești de-ndată la nisip. Într-adevăr nisipul este unul dintre elementele definitorii ale unei plaje. Ale unei plaje obișnuite. Dar există și excepții… De pildă Plaja Roșie Panjin, din îndepărtata Chină. Roșul său nu provine de la vreun nisip cu o compoziție specială, numai aici întâlnit. Nu, ci de la o specie de alge marine. Acestea încep să crească în perioada aprilie-mai, apoi rămân verzi o vară întreagă. Toamna însă, ele capătă o culoare roșie, dar nu un roșu estompat. Un incredibil roșu aprins!

rb-4
Plaja Roșie face parte dintr-un ecosistem extrem de complex. Arealul cu pricina adăpostește 399 de specii de animale și mai mult de 160 de specii de păsări. Este un paradis sălbatic, cum puține mai există în lume. Zona a fost introdusă în rândul ariilor protejate, pentru menținerea intactă a acestui ecosistem fabulos, încă de acum 28 de ani.

rb-6
Plaja roșie nu este deschisă în integralitate pentru vizitatori; numai o mică parte a sa este inclusă în circuitul turistic. Minunea roșie este situată în delta râului Liahoe, la 30 de kilometri în direcția sud-vest de orașul chinezesc Panjin. La sosirea anotimpului frunzelor căzătoare plaja este acoperită de un imens covor fermecat, a cărui vedere te transpune pe dată într-o lume de vis. Pur și simplu nu-ți vine a crede că pot exista astfel de peisaje. Trăim pe o planetă minunată. Să avem grijă de ea!

rb-1
rb-3
rb-9
rb-7
rb-5
rb-8


Autor: Tomi Tohăneanu

Surse informații: www.boredpanda.com, www.amusingplanet.com, mother-earth.xyz

Surse imagini: www.oddcities.com, www.dailymail.co.uk, amazinglist.net, www.absolutechinatours.com, entertainmentblogpictures.blogspot.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii