AIM radionica curs online

Noutăți

În Muntii Ural a fost descoperită o geoglifă uriașă, similară cu celebrele Linii de la Nazca. Aceasta ar putea fi mai veche decât geoglifele din Peru

Când auzim despre desene uriașe trasate pe pământ, al căror contur îl putem observa doar din înaltul cerului, cu siguranță ne gândim în primul rând la liniile Nazca din Peru. Însă astfel de semnături ale populațiilor străvechi par a fi mult mai răspândite decât am crede noi. Pot fi întâlnite și în Orientul Mijlociu, în Australia, dar și în Munții Urali.

În apropiere de lacul Zjuratkul din Munţii Ural, nordul Kazakstanului, există o geoglifă formată din pietre, care ilustrează un elan sau un cerb. Bineînțeles silueta capătă formă doar dacă este privită de la înălțime, iar oamenii de știința estimează că această figurină realizată de om ar putea fi mai veche cu câteva mii de ani decât Liniile Nazca din Peru. Întreaga structură gigantică de piatră se întinde pe o distanță de aproximativ 275 de metri, dimensiunea fiind echivalentă cu două terenuri de fotbal american, și a fost descoperită inițial de cercetătorul Alexander Shestakov, cu ajutorul unor capturi realizate de satelit.

Nu se cunoaște cu exactitate cine, de ce și mai ales cum a realizat structura de piatră. Cei mai mulți cercetători ruși cred că a fost creată de o cultură necunoscută megalitică, care a trăit în Munţii Ural în urmă cu mii de ani.

uralstructures1 uralstruc3

sursa: http://www.messagetoeagle.com/gigantic-ancient-stone-structures-hidden-in-the-ural-mountains/
sursa: https://www.livescience.com/23910-russian-nazca-lines-discovered.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii