Noutăți

În Irlanda, limba Româna va fi predată în şcoli, ca limbă străină

“Începând din acest an, limba română va fi predată ca limbă străină în şcolile din Irlanda. Sunt mulţi cei care şi-au manifestat dorinţa de lectură şi cultură implicit şi ne dorim să venim în întâmpinarea lor cu o bibliotecă de carte românească” a declarat în luna septembrie 2015, pentru portalul “Bistriţeanul.ro”, Florina Avram Ilovan, membru fondator în Grupul Românilor din Irlanda.

logo
Anunțul a fost transmis și de Manuela Breazu, ambasadorul României în Irlanda, care a adăugat că cifra românilor în Irlanda a ajuns la 14.000.

Ca urmare a acestor demersuri, Grupul Românilor din Irlanda a dat startul unei campanii de donații de cărți în limba română “pentru a veni în sprijinul celor care citesc deja dar şi a celor ce vor fi dornici de lectură” notează portalul regatulunit.com.

Mesajul Grupului Românilor din Irlanda în campania de donații de cărți:  “Pentru că dorim să oferim și copiilor români născuți în Irlanda acces la basmele, poveștile și literatura românească, cea cu care am crescut și noi, dorim să inființăm o blibliotecă românească în Dublin.”

o-BOOK-COFFEE-facebook
“S-au alăturat campaniei noastre cei de la Voltaj, Beard Brothers, S.C. Laser Shows Official (prin Lory Bruno), Mădălina Simionescu, care impresariază artişti importanţi precum Smiley, Elena Gheorghe, Alex Velea sau Antonia… Sperăm ca şi bistriţenii să se alăture campaniei “Donează o carte” şi să ne ajute. Transportul cărţilor rămâne în grijă noastră, fiindcă ne sprijină o companie de transport care va aduce cărţile aici” transmite pentru regatulunit.com, Florina Avram Ilovan.

Româna-va-fi-predată-ca-limbă-străină-în-şcolile-din-Irlanda-din-acest-anfoto: Grupul Românilor din Irlanda

Librăriile Aletheia din Bistriţa s-au implicat în campanie. “Donaţiile provin de la clienţii fideli ai Librăriilor Aletheia. Ne aflăm, practic, într-o permanentă campanie de colectare de cărţi. În librăriile noastre există tot timpul cutii disponibile pentru cei care doresc să doneze cărţi, pentru că avem în derulare campanii şi pentru copiii din Preventoriul de la Ilişua, dar şi pentru alţi copii lipsiţi de cărţi din alte sate ale judeţului. Ni s-a părut că merită să ne implicăm şi în această campanie dedicată bistriţenilor din Dublin…”, preciza pentru Bistriţeanul.ro în luna decembrie 2015, scriitorul Virgil Raţiu.

Mădălina Diaconu

surse: regatulunit.com, grupulromanilordinirlanda.com, Bistriţeanul.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on În Irlanda, limba Româna va fi predată în şcoli, ca limbă străină

  1. Single apa nu se face…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii