Noutăți

În Iordania există un muzeu militar subacvatic. Vehicule militare sunt scufundate în golful Aqaba pentru protejarea coralilor

  •  
  •  
  •  

Cum poate aparatura militară să salveze viața marină? Simplu, aruncând pe fundul mării tancuri, elicoptere și chiar un avion. Se întâmplă în Iordania, într-o populară zonă de scufundări, unde amatorii pot vizita un adevărat muzeu militar subacvatic.

Un avion scos din uz se pregătește să-și ia locul pe fundul golfului Aqaba din Iordania. Zona este foarte populară printre turiștii amatori de scufundări, dar a căror prezență pune în pericol coralii și viața marină în general.

Nayeh Bakhit, comisar, Zona Economică Aqaba: “Acest avion va fi adăpost şi casă pentru organismele marine, va ajuta la dezvoltarea vieţii, inclusiv a recifurilor de corali şi la înmulţirea peştilor în Golful Aqaba.”

Sute de curioși au fost prezenți la scufundarea avionului care își ia locul într-un adevărat muzeu subacvatic. Acum două luni, în Golful Aqaba au fost scufundate 19 vehicule militare, inclusiv tancuri, elicoptere, ambulanțe sau tunuri antiaeriene.

Sharhabeel Madi, comisar pentru turism: “Se creează astfel un nou loc de scufundări în Aqaba şi se va reduce presiunea pe corali. Vom face investiţii să promovăm Aqaba şi să creştem numărul de turişti, mai ales printre cei care sunt în permanentă căutare de locuri noi şi interesante pentru scufundări.”

Citește mai mult: Stiri TVR

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii