Noutăți

În Germania arheologii au deschis un sarcofag vechi de cel puțin o mie de ani, în care s-ar putea afla rămășițele unui arhiepiscop decedat în anul 1021

  •  
  •  
  •  

Arheologii din Germania au deschis un sarcofag vechi de cel puțin o mie de ani. Specialiștii presupun că în interior ar fi rămășițele unui arhiepiscop decedat în anul 1021. Dacă se confirmă, atunci controversele privind construcția primei Catedrale a orașului Mainz se vor încheia.

Placa, grea de aproximativ o tonă, a fost ridicată cu o macara. De teamă ca aerul să nu afecteze conținutul sarcofagului, experții s-au apucat imediat de treabă. Au găsit în interior un schelet, dar nu sunt încă siguri al cui ar putea fi.

Șeful echipei de cercetare bănuiește că ar fi vorba de rămășițele arhiepiscopului Erkanbald, ceea ce ar însemna că această catedrală, Sfântul Ioan din Mainz, a fost prima ridicată în oraș.

Guido Faccani, liderul echipei: “Scopul acestei operaţiuni este să identificăm persoana. Vrem să ştim dacă într-adevar sunt rămăşiţele  arhiepiscopului Erkanbald care a murit in 1021.”

Sarcofagul a fost descoperit întâmplător, în timpul unor lucrări de restaurare la catedrala Sfântul Ioan din orașul Mainz, oraș fondat de romani în primul secol înainte de Christos.

Peter Kohlgraf, episcop de Mainz: “Este un moment emoţionant. Este o parte dintr-o lungă istorie a diocezei şi a strămoşilor săi, cei care au fost înaintea mea. Sunt tare curios să aflu ce vor descoperi.”

Arhiepiscopii de Mainz au condus, începând cu anul 1036, arhidioceza din actuala catedrala a orașului, Sfântul Martin.

Biserica în curtea căreia s-a găsit sarcofagul este în administrarea congregației evanghelice din oraș.

Sursa: Stiri TVR


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii