Noutăți

În culisele VATICANULUI. Despre Vlad Tepes, Geti si Zalmoxis. Un document de la Vatican ar putea da peste cap unele aspecte oficiale din istoria noastră medievală. VIDEO

 •  
 •  
 •  

După demersuri care au durat aproape 3 ani, istoricul și scriitorul Vasile Lupașc a primit acceptul VATICANULUI pentru a intra în subsolurile cu arhivele antice și medievale. Acolo a putut să fotocopieze un document de peste 200 de pagini, în limba latină, scris de episcopul Nicollo de Modrussa, un trimis special al Papei, însărcinat cu anchetarea lui Vlad Țepeș, după arestarea acestuia de către Matei Corvin.

Trimisul Papei l-a întâlnit pe Vlad Țepeș la Buda, unde a purtat lungi discuții cu el, apoi a călătorit în Valahia, pentru documentare și investigație. Ceea ce uimește din start la această lucrare scrisă în secolul XV este aceea că numele ei este… RĂZBOAIELE GOȚILOR și nu ale VALAHILOR, deși vorbește despre români. Apoi, numele lui Zalmoxis apare în primele pagini ale documentului.

0

Invitat la emisiunea mea de pe Nașul Tv, ADEVĂRURI TULBURĂTOARE, Vasile Lupașc își povestește aventura de la Vatican și prezintă alte detalii extraordinare din documentul fotocopiat și adus în țară.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

11 Comments on În culisele VATICANULUI. Despre Vlad Tepes, Geti si Zalmoxis. Un document de la Vatican ar putea da peste cap unele aspecte oficiale din istoria noastră medievală. VIDEO

 1. Extraordinar de intetesant.
  Multumesc.

 2. Imi puteti spune , va rog frumos, ce religie aveau gotii inainte de migratie? Fac o harta pentru un joc cu Europa in secolul I i.Hr, si vreau sa fie cat mai aproape de realitate. Incerc sa imi cinstesc stramosii pe toate directiile si dupa cum imi permite varsta…

 3. Eu cred că în arhivele Vaticanului sunt multe Adevăruri tulburătoare. Cine oare ar trebui să ne dea girul să ne citim istoria ???

 4. Oare de ce peninsula Iberica se cheama peninsula Iberica? Sau Iberia? Oare de ce, in Georgia de astazi exista o zona care se cheama Iviria? Cumva pentru ca populatiile care traiau acolo venisera de undeva din nordul peninsulei Balcanice si se trageau din Eber? De ce venisera din nordul peninsulei Balcanice? Nu stiu de ce dar, Traian ibericul, imparatul Traian adica, atunci cand se indrepta spre Dacia pentru razboi, cica ar fi zis ca se intoarce in patria stramosilor sai.

  A, bine, ca Peleg (sau Phaleg, sau Phalech) a fost unul din fii lui Eber asta-i alta discutie. Si ca dealul Feleacului se numeste dealul Feleacului si ca pe varf acest deal are o localitate de unde se vede Clujul (colo jos?), deasemenea este alta discutie.

  Multe ar fi trebuit sa ne spuna arheologia, dar nu vrea, pentru ca e rea. Noroc cu domnul doctor Cuesdean.

 5. Ar fi bine ca ministerul culturii sa aloce fonduri pentru studierea arhivei de la Vatican.

 6. Cand apare si o traducere a acestor documente pentru public?

 7. Bine mai fratilor, sa nu mai fim naivi…cu siguranta pune Vaticanul la dispozitie documentele graitoare…cam care-i interesul lor in asta? Chiar si contra-cost…dupa atata timp de tacere, rastalmacire si minciuna?!?

 8. Acum este in librarii? Poate fi procurata aceasta carte?

 9. Mihai Viteazul // 1 august 2016 at 21:12 // Răspunde

  De ce până acum nu a scos nimeni la lumină aceste documente?!

 10. de unde se poate cumpara aceasta carte/document?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii