Noutăți

În căutarea supra-oamenilor. Există aceștia cu adevărat? Un posibil răspuns l-am putea găsi la călugării din Himalaya

Ideea că există oameni pe Pământ cu abilități “super-umane” este ceva pe care mulți dintre noi îl considerăm doar un scenariu de film, produs bineînțeles la Hollywood. Cu toate acestea, există multe articole și texte extrem de interesante care sugerează că există oameni pe Pământ cu abilități net superioare celor mai mulți dintre noi. Există numeroase învățături antice care explică modul în care ființele umane pot avea capacitatea de a obține abilități mentale speciale, prin utilizarea diferitelor tehnici.

Prin folosirea tehnicilor de meditație, rugăciune, post și multe altele, oamenii își pot debloca potențialul. În învățăturile antice ale budismului găsim dovezi ample despre existența “puterilor extreme”, iar Buddha îi așteaptă pe credincioși să atingă aceste abilități și să trăiască o viață pașnică și normală.

Un profesor de la Universitatea din Michigan, Donald Lopez Jr, a studiat și încercat să explice multe dintre învățăturile budiste pe această temă. Profesorul Lopez indică faptul că: “prin această iluminare despre care vorbește budhismul, omul poate obține o serie de puteri paranormale, inclusiv cunoașterea completă a vieților sale trecute, abilitatea de a cunoaște gândurile altora, abilitatea de a se dedubla, abilitatea de a levita, de a trece prin foc fără a simți durere”.

Cercetătorul Herbert Benson, de la Harvard Institute, care a studiat 20 de ani o tehnică de meditație cunoscută sub numele de “g Tum-mo”, spune că “budiștii simt că realitatea în care trăim nu este cea supremă. Există o altă realitate, care nu este afectată de emoțiile noastre, de lumea noastră de zi cu zi. Budiștii cred că această stare de spirit poate fi atinsă prin a face bine pentru alții și prin meditație. Benson este profesor asociat de medicină la Școala Medicală de la Harvard și președinte al Institutului Medical al Minții / Corpului la Centrul Medical Beth Israel Deaconess din Boston. Acesta crede cu tărie că studierea formelor avansate de meditație “poate descoperi capacități care ne vor ajuta să tratăm mai bine bolile legate de stres”.

Herbert Benson, a studiat călugării aflați în Munții Himalaya și a observat ca aceștia au capacitatea de a-și ridica temperatura la nivelul degetelor cu până la 17 grade, folosind acceași tehnică de yoga, g Tum-mo. Experții au descoperit, de asemenea, că călugării din Himalaya aveau capacitatea de a usca prosoape îmbinate cu apă rece doar cu căldura emisă de corpul lor, și asta afară, în ger. Luați în considerare faptul că unii dintre acești călugări trăiesc în locuri extreme, în munții Himalaya, la altitudini de 4,500 de metri.

Dovezi despre “abilități supra-omenești” pot fi găsite în numeroase surse verificabile. Un alt exemplu este cel a lui, Swami Rama, un yoghin care s-a lasăt studiat de oamenii de știință occidentali. Acesta este și autorul cărții Living with the Himalayan Masters, în care explică printre altele cum se poate ajunge ca un om să leviteze: „Aș dori să clarific, totuși, așa cum v-am spus deja, că nu consider că levitația este o practică spirituală. Este o practică avansată a pranayamei cu aplicarea bandeiusului. Cine știe despre relația dintre masă și greutate înțelege că este posibil să leviteze, dar numai după o lungă practică … “

Swami Rama sau Bhole Baba cum a fost cunoscut în Himalaya, a studiat și practicat încă din copilărie diverse discipline ale științei și filozofiei yoga în mănăstirile din Himalaya. Acesta a promovat conștientizarea de sine prin practicarea metodelor de meditație yoga și de contemplare, însoțite de încredere în sine. A subliniat importanța de a ne cunoaște la toate nivelurile declarând: „După ce am vizitat sute de țări, am constatat că peste tot există o mare problemă care constă în faptul că omul nu a reușit să se cunoască și să se înțeleagă pe sine, în schimb încearcă să-l înțeleagă pe Dumnezeu și pe ceilalți oameni.”

sursa: http://news.harvard.edu/gazette/story/2002/04/meditation-dramatically-changes-body-temperatures/

sursa: https://www.goodreads.com/book/show/112519.Living_with_the_Himalayan_Masters

sursa: https://www.amazon.com/Supernormal-Science-Evidence-Extraordinary-Abilities/dp/030798690X

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on În căutarea supra-oamenilor. Există aceștia cu adevărat? Un posibil răspuns l-am putea găsi la călugării din Himalaya

  1. Sunt doar oameni,oameni care incearca sa demonstreze ceva…Din cele mai vechi timpuri ,pentru a face ,,ceva deosebit”,a gindi altfel,unii au incercat sa se izoleze fata de restul ba….aaa …oamenilor.Ceea ce pot sa faca este minimum-minimorum;este o problema,si ei sunt fiii cuiva!Traim mai departe prin urmasii nostrii,cineva traieste mai departe prin noi;citi suntem in realitae pe Terra!!?Vreau sa spun ca,nu trebuie sa faci mare lucru,ci doar sa te acordezi la legile care guverneaza universul nostru.Aici intervine bancul cu cazanul si iadul:)) ;degeaba incerci sa fugi,poate vei si reusi …o perioada,dar tot te vor gasi si te vor trage inapoi.Legaturile nevazute!Cum sa-i faci macar pe cei care au o inrudire oarecare cu tine,sa gindeasca la fel,in conditiile unei slabe educatii,pseudo-selective si mai ales orientata spre consumism,consumarea unor resurse care nu sunt inepuizabile,uitind ca in zorii aparitiei lui,omul nu avea nici macar un pahar,cu care sa bea apa(nu mai vorbim de apa!) Ei?…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii