Noutăți

În căutarea Soarelui pierdut. Dovezile care sugerează că sistemul nostru solar mai avea o STEA…

 •  
 •  
 •  

Potrivit experților, există dovezi care sugerează faptul că toate stelele din univers se nasc în perechi. De zeci de ani, oamenii de știință au speculat că soarele nostru are un geamăn numit NEMESIS. Astronomii folosesc termenul de sistem binar pentru a se referi la două stele care sunt atât de aproape încât orbitează în jurul unui centru comun de masă. Acum, o echipă de cercetători de la universitățile din Harvard și Berkeley au realizat un studiu al cărui rezultat sugerează că toate sisteme binare și evident și al nostru, este, sau cel puțin a fost în trecut format din două stele.

Multe stele din univers au însoțitori credincioși – acest lucru îl putem observa și dacă privim cel mai apropiat vecin galactic, Alpha Centauri, un sistem solar care constă din trei stele: Alpha Centauri A și Alpha Centauri B, care formează sistemul binar Alpha Centauri AB (numită și Rigil Kentaurus) și un pitic roșu mic și slab, Alpha Centauri C (numit și Proxima Centauri).

Inspirat de acest fapt, astronomii au analizat o ipoteză formulată acum câteva decenii de fizicianul R.A. Muller, care sugerează că soarele nostru are un partener nedetectat, numit Nemesis, capabil să genereze tulburări în norul Oort cu consecințe devastatoare pentru părțile interioare ale sistemului nostru solar. De fapt, aceasta ar explica chiar și ciclul mortal al extincțiilor în masă, care are loc la câteva zeci de milioane de ani.

În anii 1980, experții au observat că evenimentele de dispariție în masă de pe planeta noastră, extincția dinozaurilor, păreau să urmeze un model ciclic. După mai multe studii, oamenii de știință au putut calcula că extincțiile în masă pe Pământ apar aproximativ la fiecare 27 de milioane de ani. Acest lucru a ridicat numeroase întrebări. Apoi, un om de știință numit Richard Muller, de la Universitatea din California, Berkley, a sugerat că vinovat ar putea fi un geamăn al Soarelui, steaua pitică Nemesis.

Deși nu a fost găsită nicio dovadă observabilă a lui Nemesis, un nou studiu arată că este posibil ca toate stelele, chiar și soarele nostru, să se nască cu o stea gemănă, ceea ce înseamnă că undeva acolo, un al doilea (fost) Soare al sistemului nostru solar ar putea fi încă ascuns. Experții explică faptul că un partener al soarelui nostru s-ar afla la o distanță de 17 ori mai mare de soare decât cea mai îndepărtată planetă din sistemul solar.

surse: ancient-code.com / Science Alert. 

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on În căutarea Soarelui pierdut. Dovezile care sugerează că sistemul nostru solar mai avea o STEA…

 1. cetățeanul tulburat // 21 iunie 2017 at 6:03 // Răspunde

  Sistemul solar nu e al nostru.
  A fost creat de Andromedieni.
  Noi suntem ținuți prizonieri pe Terra de globaliști.
  Umanoizii de știință de la Harvard și bandiții de Berkeley sunt plătiți de agenții secrete ale guvernului din umbră să spele creierul maselor…big disclosure se întâmplă pe planetă acum…Se dorește să luăm contact cu alte civilizații din galaxie într-un mod pașnic… Nu vă lăsați păcăliți de Fake news media network care instigă doar la violență, ne vând filme cu invazii extraterestre, știri cu meteoriți care lovesc planeta și să țină populimea ocupată cu propaganda! De două sute de ani batem apa în piuă și alergăm toată viața după banii lor să plătim facturile la energia care ne-o fabrică ei!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii