AIM radionica curs online

Noutăți

În Bazinul Hațeg a fost găsită fosila unei specii de crocodil pitic care a trăit în urmă cu 70 de milioane de ani

Specialiștii au identificat în Bazinul Hațeg o nouă specie de crocodil pitic, care locuia în această regiune în urmă cu 70 de milioane de ani. Fosila, o premieră inedită în Transilvania, a fost expusă la Muzeul de. Paleontologie al Universității Babeș-Bolyai.

Craniul crocodilului pitic descoperit în Bazinul Hațeg i-a uimit pe cercetători, în primul rând pentru că era conservat excelent, deși specia a trăit acum câteva zeci de milioane de ani, în Era Mezozoică.

După multiple analize, specialiștii clujeni au ajuns la concluzia că au de-a face cu o specie de crocodil pitic, ce era considerată dispărută în urmă cu 145 de milioane de ani, la limita dintre Jurasic și Cretacic.

Fosila de crocodil pitic a primit deja o denumire științifică și a fost inclusă în revista Cretaceous Research, una dintre cele mai prestigioase publicații științifice din domeniu.

Zona Hațegului s-a dovedit una dintre cele mai bogate în depozite de fosile din țara noastră, încă din anul 2000, când echipele de cercetători ai Universității Babeș-Bolyai au început săpăturile. Potrivit studiilor paleontologice, în urmă cu 70 de milioane de ani zona făcea parte dintr-o insulă cu vegetație tropicală situată în Oceanul Tethys.

Sursa: Stiri Tvr


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii