AIM radionica curs online

Noutăți

În Australia, corporațiile vor plăti impozite aplicate ÎNTREGULUI PROFIT. Adio impozitare redusă, în paradisurile fiscale!

Dacă o companie multinațională obține un anume profit în Australia, atunci taxarea acelui profit va avea loc pe de-a întregul în Australia și nu altundeva, într-un obscur paradis fiscal. Prin impunerea acestei măsuri, guvernul australian anticipă că în bugetul țării va intra anual o sumă mai mare cu aproximativ 2 miliarde de dolari australieni, adică 1,5 miliarde de dolari americani.

Sunt vizate, de către noua lege, corporațiile care obțin venituri anuale mai mari de un miliard de dolari australieni. Dacă nu se vor conforma, încercând să se sustragă aplicării legii care prevede taxarea integrală a profiturilor în Australia și să opteze pentru taxarea într-un paradis fiscal, companiile străine prinse asupra faptului riscă să fie… suprataxate. Adică să li se aplice o penalitate enormă, de 40%.

Astfel, guvernul a oferit oficiului australian de impozitare puterea, resursele și capacitatea de a aplica sancțiunile necesare pentru a evita pierderile pe care le-ar putea înregistra bugetul țării prin subterfugiile la care apelează unele multinaționale, pentru a ocoli taxarea aplicată întregilor sume câștigate pe teritoriul australian. Actualmente, autoritățile fiscale din Australia efectuează 71 de controale vizând 59 de mari corporații.

Echipele de control ale oficiului australian de taxare au fost suplimentate prin aducerea a 1000 de noi inspectori specializați în identificarea și combaterea practicilor de evitare a taxării pe care le aplică companiile mari și persoanele fizice care dispun de averi impresionante.

Cum procedează, în schimb, organele fiscale din statele slabe, total subjugate economic? Sunt blânde față de corporații și necruțătoare față de firmele băștinașe, mai ales față de întreprinderile mici și mijlocii!

c

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.bbc.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii