Noutăți

În anul Centenarului, Guvernul României recunoaște oficial existența „ținutului secuiesc”

Dan Tanasa Blog: Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă din poziția de Prim-ministru, recunoaște existența „ținutului secuiesc”, regiunea separatistă maghiară a cărei existență a fost inventată de Budapesta și este clamată de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), vocea Budapestei în Parlamentul de la București.

Zilele trecute am adus în atenția opiniei publice faptul că Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, o instituția publică aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, deci în subordinea Guvernului României, se implică activ, logistic și financiar, în organizarea de maratoane secuiești (un exemplu aici) și turul ciclist al ținutului secuiesc (un exemplu aici). Și ediția din acest an a Turului ciclist al ținutului secuiesc este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita în parteneriat cu Consiliul Județean Covasna. Potrivit unei hotărâri de consiliu adoptată ieri, CJ Covasna va aloca 40.000 de lei către DJST Harghita pentru a organiza Turul ciclist al ținutului secuiesc din acest an (contracul aici Contract).

Aceste manifestări aparent sportive fac parte din planul de marketing al proiectului de autonomie a așa-zisului ținut secuiesc.

Din păcate, și alte instituții guvernamentale românești se implică activ în promovarea propagandei revizioniste maghiare și a mult visatei autonomii teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc. De această dată, Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI), un departament aflat în subordinea Primului-ministru şi în coordonarea ministrului delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului (detalii aici) se implică activ, logistic și financiar în propaganda revizionistă a Ungariei.

Astfel, DRI a publicat ieri, 28 iunie, pe pagina sa oficială un anunț de participare simplificat pentru procedura de atribuire a contractului privind achiziționarea deservicii de cazare, masă, închiriere săli de conferințe, editare-tipărire broșură, traducere simultană, necesare organizării proiectului Diversitate şi patrimoniu cultural prin prisma mass media. Patrimoniul cultural al minorităților naționale în contextul Anului european al patrimoniului cultural. Vizită de documentare și schimb de bune practici pentru jurnaliști și experți în patrimoniu din Regiunea Dunării, în județele Brașov, Mureș, Sibiu (detalii aici).

În mod haluciant, oferta trebuie să conțină și costurile editării și tipăririi unui număr de 625 de exemplare din broșura „Pe urmele minorităților în Ținutul Secuiesc” (detalii aici). Cererea de ofertă postată pe pagina DRI poartă semnătura secretarului de stat Laczikó Enikő Katalin, numit de Primul-ministru Viorica Dăncilă la ordinul UDMR.

Cum a ajuns Guvernul României să recunoască în mod deschis o construcție administrativă inventată de separatismul maghiar? Cum este posibil ca Guvernul României să cedeze în fața Ungariei și să recunoască în acte oficiale „ținutul secuiesc”?

Captură foto cu anunțul de pe pagina oficială a DRI.

Sursa: Dan Tanasa Blog


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on În anul Centenarului, Guvernul României recunoaște oficial existența „ținutului secuiesc”

  1. Pai si? O plangere penala pentru inalta tradare? Sustinerea unor entitati cu caracter secesionist….

  2. Emilian Apostol // 30 iunie 2018 at 21:17 // Răspunde

    DA,pai asta i plata pt ”abtinerea ”UDMR ului de la motiunea de cenzura.

  3. Tradare

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii