Noutăți

În acest weekend vizităm INDIA la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

  •  
  •  
  •  

726914672_blogFestivalul NAMASTE INDIA îşi deschide anul acesta porţile pentru a VII-a oară! Pentru prima dată se va desfăşura pe o durată de 5 zile, în două muzee ale capitalei:

5-7 iunie 2015, Orar: 09:00 – 19:00 la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”

8-9 iunie 2015, Orar: 18:00 – 21:00, Muzeul Național al Ţăranului Român

Sunteți invitați, ca în fiecare an, la spectacole de dans clasic indian, muzică tradiţională, dar și la povești de călătorie, întâlniri cu literatura indiană, expoziții de pictură și fotografie, târg de produse artizanale, ateliere de creaţie pentru copii și adulți, degustare de produse gastronomice.

slide-namrta-rai2
Ideea festivalului a venit în anul 2010 din partea unei echipe de români pasionaţi de cultura indiană, prima ediţie fiind organizată în perioada 9-16 octombrie la Bucureşti de către Angelica Helena Marinescu şi Iuliana Nălăţan.

logo-2015Festivalul a fost lansat şi continuă să fie organizat ca urmare a susţinerii şi inspiraţiei primite din partea domnului Manohar Lal, Ofiţer Comercial şi Cultural în cadrul Ambasadei Indiei la Bucureşti în perioada Ianuarie 2007- August 2010. Îi mulţumim din suflet domnului Manohar pentru contribuţia deosebită avută la promovarea Indiei pe teritoriul românesc şi pentru entuziasmul cu care ne-a sprijinit mereu!

O altă persoană dragă nouă, care a investit timp şi pasiune pentru a face acest festival posibil este doamna Carmen Coţovanu Pesantez, director artistic în cadrul Centrului de Artă “Euterpe”.

slide-chitrangada2
În iunie 2011, festivalul a fost organizat şi la Timişoara de asociaţia Banat Lions Cricket Club, cu sprijinul deosebit al domnului Mohammad Babar Hanna.

Începând cu anul 2011,  festivalul este organizat de Centrul Cultural Rabindranath Tagore în colaborare cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

muzica-indiana-Zakir-Hussain-1140x450
Începând cu anul 2013, festivalul s-a bucurat de sprijinul India Tourism Frankfurt și Incredible India, cu ajutorul Smt. Elisabeth Varte, Asistent Director în cadrul Ministerului Turismului și Smt Roma Singh, Director Regional, India Tourism Frankfurt.

india-wallpaper-8
India este ţara unităţii în diversitate, spectacol multicolor ce îmbina o varietate copleşitoare de culturi, tradiţii, religii şi limbi vorbite. India este mai mult decât un loc pe hartă. Este o experienţă unică. Este sărbătoarea vieţii, tărâmul fascinant al contradicţiilor şi surprizelor. Orice încercare de a defini India în vorbe este săracă, insuficientă. De aceea, vrem să vă oferim o experienţă vie, să aducem o parte din spiritul Indiei în România!

Activitățile din programul festivalului sunt diverse, abordând subiecte ce pot fi de interes tuturor categoriilor de public.

namaste-india-festival-2014-38

Cei care sunt atrași de India pentru exotismul său, pentru spectacolul de culori și senzații, se vor putea delecta cu o varietate de veșminte tradiționale, podoabe, mirodenii și specialități culinare. Ei vor putea, de asemenea, să „ajungă” în India prin poveștile și mărturiile unor călători, prin vizionarea de filme documentare și expoziții de fotografie.

Cei atrași mai degrabă de partea spirituală și filosofică vor aprecia spectacolele de muzică și dans clasic, precum și prezentările de yoga sau ayurveda.

namaste-india-festival-2014-35
Pe cei mici și pe cei mari deopotrivă îi invităm cu drag la workshop-uri și ateliere de creație menite să le dezvolte latura artistică.

Muzica și dansul, de la templu la Bollywood, vor dezvălui paradoxurile Indiei printr-o incredibilă varietate de stiluri, de la clasic la modern.

Namaste India!

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii