Noutăți

În 1912 Munții Apuseni asigurau aproape 25% din producția mondială de AUR. DEZVĂLUIRI

Transilvania și Munții Apuseni au reprezentat de 2.000 de ani o miză importantă pentru marii prădători ai lumii – Imperiile. Dacă acum 1.900 de ani Traian jefuia din Dacia lui Decebal peste 500 de tone de aur și argint, reprezentând cea mai mare pradă de război din istoria Imperiului Roman, după ocuparea Munților Apuseni, în cei 150 de exploatare a minelor de aur, romanii au jefuit de câteva ori mai mult.

La o distanță de peste 1.000 de ani, un alt imperiu – cel Habsburgic (și apoi austro-ungar) a jefuit din Munții Apuseni chiar mai mult decât a făcut-o Imperiul Roman. În secolele de ocupație austriecii și ungurii au scos din Transilvania valori (aur, argint și alte resurse) de sute de miliarde de euro, la valoarea de astăzi. Dacă Viena și Budapesta au prosperat este și datorită aurului românesc. De aceea, atunci când vizitați Viena și Budapesta și admirați operele arhitectonice din aceste capitale, priviți totul și în această cheie: multe dintre aceste edificii au fost realizate prin exploatarea fără milă a românilor și a Transilvaniei!

Astfel că apare o întrebare esențială: oare unde ar fi fost România astăzi dacă și-ar fi putut folosi în interes propriu resursele de care dispune? Eu zic că cel puțin la nivelul Elveției.

Datorită resurselor uriașe de aur din Munții Apuseni (și astăzi în acești munți se găsesc cele mai mari rezerve de aur din Europa), în anul 1912, conform statisticilor vremii, din totalul producției mondiale de aur, aproape 25% era asigurată de aici (Conform lui JÉRÔME CARCOPINO, profesor la Universitatea din Paris – într-un articol dedicat aurului dacic, publicat în anul 1924).

Procentul este enorm și ne arată cât de mare a fost jaful. Nu numai că românii nu au beneficiat de această bogăție, dar tocmai pentru că era a lor, au fost călcați în picioare de austro-ungari, fiind ținuți în iobăgie, în mizerie și lipsă de educație, pentru a nu se putea răzvrăti. Peste toate, bombardarea bisericilor românești din Transilvania de către austrieci și maghiarizarea forțată operată de unguri au urmărit, pe de o parte, distrugerea spirituală a românilor, iar pe de altă parte, anularea identității lor.

Tocmai de aceea (lucru pe care l-am mai penalizat public), a descoperi în Alba Iulia, capitala Marii Uniri, zeci de statui reprezentându-i pe austriecii medievali și o gardă austriacă care are un ritual ZILNIC în cetatea din Alba Iulia, mărșăluind printre oameni, în aplauzele acestora, este STRIGĂTOR LA CER! Pentru că, din motive turistice (după cum justifică autoritățile locale), am ajuns în situația să ne “ONORĂM” invadatorii și asupritorii de acum peste 100 de ani.

garda austriaca

Sursa foto: http://hunedoaralibera.ro/nu-se-poate-sa-nu-se-poata-nu-la-hunedoara-ci-la-alba-iulia/

Prin comparație, situația ar fi similară cu aceea în care polonezii, la Auschwitz, unde a fost principalul lagăr de concentrare nazist, ar realiza câteva zeci de statui din bronz cu ofițeri nazisti, în atitudini onorabile, pe care le-ar plasa prin acel loc al groazei și ar organiza periodic evenimente în care o gardă nazistă ar mărșălui prin zonă, spre “deliciul” vizitatorilor, cărora le-ar da onorul. Ar fi horor, nu? Ei bine, la noi nu e nimic neobișnuit. Vorba aia, îl slăvim pe împăratul Traian invadatorul și în Imnul Național, fără să spunem un cuvânt despre adevăratul nostru strămoș, Decebal…

„Grandoarea” viziunii autorităților locale din Alba Iulia este subliniată și de un alt complex plasat în mijlocul orașului (plătit cu bani grei) unde descoperim șase statui de militari romani (și împărați) din bronz și un muzeu acoperit care conservă rămășițele așezării romane de acum 1.800 de ani. Nu vă faceți iluzii: în Alba Iulia nu veți găsi nicio statuie de dac. Că nu e corect politic! Vorba aia, când îți elogiezi invadatorii și foștii dușmani, nu mai e loc pentru patriotism!

Soldat roman

Sursa foto: http://alba24.ro/

În acest context, am o propunere pentru autoritățile din Alba Iulia: dacă tot îi onorați atât de mult pe invadatori, atunci faceți ca pachetul să fie complet – alegeți un loc din Alba Iulia unde încape multă lume și, săptămânal, decapitați-l pe Mihai Viteazul, așa cum au făcut-o asustriecii acum 400 de ani, nu înainte însă de a-i trage pe roată pe Horia și Cloșca, așa cum au făcut-o aceeași austrieci acum 240 de ani. Peste toate, câțiva daci crucificați de romani, plasați în locuri strategice din orașul moților, ar putea să vă satisfacă complet gustul pentru grotesc. Și încă ceva: invitați-l și pe extremistul Csibi Barna să îl spânzure ritualic pe Avram Iancu măcar de 2-3 ori pe an…

Dacă prostia ar durea, poate că din Alba Iulia s-ar auzi cele mai puternice strigăte!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

11 Comments on În 1912 Munții Apuseni asigurau aproape 25% din producția mondială de AUR. DEZVĂLUIRI

 1. Eu nu inteleg un lucru: chiar motii s-au prostit cu totul, nu mai au initiativa civica, se lasa batjocoriti de niste cozi de topor slugarnici la straini?Am ajuns de domeniul absurdului, sa te inchini la jefuitori. Este tragic si grotesc. Natia romana nu mai are demnitate?Asta se cheama lasitate. Cum au putut rabda motii , ca niste tradatori din institutiile statului, sa monteze statui ce reprezinta invadatori si jefuitori ai romanilor? Pentru acest comportament trebuia( si trebuie) iesit in strada. Pana cand vreti sa fiti batjocoriti romani?

 2. am accesat articolul . am derulat pozele si am fost contrariat. am citit apoi articolul si concluzionez : sunt de accord cu cele expuse in el. poate ca mai trebuiau niste fotografii : cu padurile ce sunt exploatate de imperiali , cu petrolul si gazelle ce sunt exploatate de imperiali , etc etc … . de felul cum in present Romania plateste tribute-haraci la imperiali . cu cat mai ” platesc ” cei din reichul de est gazelle , petrolul si lemnul din Romania? . cat despre simboluri … probabil edilii din Alba Iulia au facut istoria la scoala dupa “programa” tehnocratilor.

 3. Oh, Daniele cata dreptate ai, dar cine sa te auda??

 4. In clipa cand am intrat in Primaria Vienei si-am vazut interiorul (e si un parlament miniatural in forma de amfiteatru) mai multor sali pret de cateva secunde am ramas perplex: in clipa aia parca mi-a vorbit aurul, podoabele si lemnul scump. Atunci am simtit o voce launtrica care-mi spunea: majoritatea bogatiilor pe care le vezi aici sunt de pe meleagurile tale, din asuprirea tarii si poporului tau! Va jur! Le-am spus celor din jurul meu despre ce-am simtit… Si azi am citit articolul d-lui Roxin aducandu-mi aminte ca nu exista conicidente: totul este interdependent. Am simtit atunci o revolta si-o furie vis á vis de toti cei vinovati de jaful asupra tarii noastre, de mai inainte de daci si pana astazi, ca aproape am transpirat de necaz. In epoca moderna suntem vazuti aici “ca tigani” fara cultura, saraci, etc. Degeaba le explic ca daca nu exista Romania pe harta in locul care se afla, austriecii ar fi vorbit azi turceste, sau ruseste daca ar fi avut granita cu Rusia, nu limba materna. Masa n-are pic de cultura generala, sunt prosti si xenofobi, usor de manipulat. Le-am explicat faptul ca Viena n-ar fi fost Viena daca nu ar fi existat straini. Ei au adus cultura aici, ei au facut-o nodul important din europa cu care se mandresc azi.
  Gunoaie cu arfe, domle, toti sacalii astia si cei ce conduc tarisoara noastra spre dezastru! Toti o apa si-un pamant!
  Trezirea oameni buni!

 5. cetățeanul tulburat // 18 februarie 2016 at 18:04 // Răspunde

  Somnul e mai dulce decât trezirea, ai noștri conducători se închină imperiilor, ruși, americani, nemți, englezi, nato, ue….adevărul e că suntem prea mici și prea puțini, să ne opunem…

  • Michaela Brawn // 18 februarie 2016 at 23:07 // Răspunde

   Si tot nu vreti sa intelegeti.O data cu anexarea Daciei a fost adusa “administratie”.Armata,trupele,legionari sau retras dar administratia a ramas,ca vreti sau nu vreti sa credeti.Aceasta era compusa din “mesteri iscusiti in a trage sforile si agonisi”fiind putini la numar si de o anumita origine nu au avut alta optiune decit sa stea uniti si sa foloseasca metodele bine cunoscute de a controla si jefui din umbra.Prezenta lor nu a facut decit sa se implementeze coruptia,inselaciunea si frauda.
   Daca au ajuns pina acolo incit numele capitalei Dacice sa fie prezentat ca provenind din Ebraica.
   Or sti ei ceva.Si sa nu va mire cind or sa planteze o roca pe undeva ca sa fie descoperita,cu vechime dar cu scris recent,si cu ajutorul “Academicienilor”,pentru confirmare, de unde sa reiasa ca
   “Sarmizeghetusa” a fost creata de ei.

 6. Apreciez efortul pe care il faci pt a scoate in prim plan tot ceea ce este mai bun in acest neam insa in ceea ce priveste istoria si mai ales vremea dacilor,fie ca ne place sau nu,suntem urmasii lor dar si ai cuceritorilor – romani si ai tuturor celorlalte neamuri care au trecut pe aici.A insista doar asupra dacilor sau getilor,tracilor,etc e ca si cum,ti-ai venera doar un parinte(mama sau tatal) in timp ce pe celalalt l-ai dispretui.Oricat am admira maretia neamului dac in mod evident in prezent nu mai suntem daci “pursange” datorita faptului ca acel prototip pe care tu il apreciezi foarte mult la ei a interferat in mod profund cu toate neamurile care s-au perindat pe aici.Suntem un amalgam de trasaturi sufletesti si de alta natura mostenite de la toti inaintasii nostri care nu sunt 100% daci.

  • Nu am spus niciodata ca nu exista influente de la aproape toti cei care au trecut pe aici. Eu insist doar pe principalele radacini care sunt cele geto-dacice…

 7. Pentru autoritatile din Alba Iulia : nu mai faceti spectacole ieftine !

 8. AURUL ROMANIEI JEFUIT INCONTINUU DE SCURSURILE OMENIRII DIN JURUL ROMANIEI:
   http://www.expunere.com/scurta-istorie-a-jefuirii-bogatiilor-romanilor-de-catre-turci-austro-ungari-si-rusi.html

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii