Noutăți

Impresionantul templu budist Wat Phra Dhammakaya. Neobișnuita construcție are forma unei nave spațiale

  •  
  •  
  •  

Nu, nu este un OZN cum ar putea părea la prima vedere, ci un templu budist. Wat Phra Dhammakaya se află la doar 16 km de Bangkok, Thailanda. Este centrul Mișcării Dhammakaya, o sectă budistă fondată în 1970, care a fost deseori acuzată că a transformat budismul într-o afacere. Centrul religios, ale căror costuri au depășit 1 miliard de dolari, arată ca o navă spațială sau un stadion de sport și nu ca un templu tradițional thailandez. În centrul construcţiei se află un dom imens numit Dhammakaya Cetiya. Acesta este acoperit cu peste 300.000 de statui ale lui Buddha placate cu aur. Alte 700.000 de astfel de statui sunt amplasate și în interiorul templului.

Cupola de aur este Sala Memorială a fondatorului sectei, Phramonkolthepmuni. Aceasta este înconjurată de o platformă circulară de beton masiv, care are rol de Amfiteatru. Întregul complex se întinde pe 4 kilometri pătraţi. Ritualurile şi meditaţiile sunt practicate aici zilnic de către miile de persoane care vin în pelerinaj. În timpul duminicilor şi a sărbătorilor religioase complexul găzduiește aproape 100.000 de credincioşi. O comunitate de 3.000 de călugări, novici, laici şi laice trăieşte deja în Wat Phra Dhammakaya, ceea ce face din acest loc cel mai mare templu din Thailanda.

În ciuda opulenței afișată de această impresionantă construcție și a mediatizării excesive, cultul care are o vechime de doar patru decenii a stat departe de ochii lumii; foarte puține lucruri se știu cu adevărat despre ritualurile pe care membri le practică în interiorul templului. Cea mai mare prezență în templu a avut loc pe de 25 decembrie 2010, când la procesiunile religioase au participat 200.000 de oameni.

cult1 cult2 cul3 cul4 cul5 cul8 cul7 cul6

sursa: Wikitravel, Foreign Policy, Dhammakaya.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii