Noutăți

Impresionant: Elefanții ajută la salvarea oamenilor afectați de inundații din Nepal (video)

  •  
  •  
  •  

Inundațiile devastatoare și mai multe alunecări de teren teren au lovit India, Nepal și Bangladesh în ultima săptămână, din cauza sezonul musonic extrem de violent din acest an. Din cauza zonele extinse afectate și a numărului tot mai mare de decese, autoritățile din Nepal au cerut ajutorul crescătorilor de elefanți pentru a veni în sprijinul sinistraților. Aproximativ 600 de turiști blocați în Sauraha, o destinație populară situată la sud-vest de capitala Nepalului Kathmandu, au fost salvați de aceste mamifere instruite pentru a interveni în caz de urgență. Elefanții asiatici mobilizați pentru aceste salvări sunt animale care sunt utilizate destul de des pentru transportul în regiune. Inteligente și empatice, aceste mamifere sunt capabile să simtă pericolul, au o lungime de până la 3,5 m și o greutatea de 3-5 tone, lucru ce îi face proprice pentru a se deplasa prin zonele inundabile.

“Mobilizăm toate resursele pe care le avem pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranță. Elefanții înțeleg când o persoană are probleme și are nevoie de ajutor”, a declarat expertul în elefanți Joyce Poole pentru National Geographic.

Totuși, deși ne ajută pe noi, oamenii, un raport dat publicității la începutul acestui an de către Organizația Mondială pentru Protecția Animalelor (WAP) și citat de cei de la BBC, a arătat faptul că trei sferturi dintre cei aproape 3000 de elefanți captivi din regiune trăiesc în condiții extrem de crude. Deci, suntem impresionați și recunoscători pentru efortul care îl depun pentru a ajuta semeni de-ai noștri, însă când vine vorba despre o mică răsplată, sau măcar pentru a ne arăta respectul față de aceste magnifice mamifere suferim. Oare acest lucru înseamnă că suntem în vârful lanțului trofic?

sursa: http://www.sciencealert.com/brave-rescue-elephants-are-helping-save-lives-in-severely-flooded-nepal

sursa: http://news.nationalgeographic.com/2017/08/asian-elephants-rescue-people-floods-india-nepal-video-spd/

traducere si adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii