Noutăți

Imbecilitatea sistemului: Bunicii sunt obligați să încaseze chirie de la nepoți, dacă aceștia locuiesc cu ei. Locuiești cu iubitul, în casa lui, plătești chirie!!!

Este clar că nu trăim într-un stat sănătos la cap dacă bunicii vor ajunge să își pună nepoții să semneze un act de închiriere a locuinței pe perioada cât stau la ei, sau un bărbat să își pună iubita să îi plătească chirie dacă locuiește la el. Dar în România este posibil orice atunci când statul mafiot mai vrea o taxă, pentru că cei care îl conduc de 26 de ani sunt maeștrii ai devalizării și premianți la incopetență. Până la urmă, cineva trebuie să plătească și furtul și incompetența mai marilor noștri.

Faptul că pe mulți dintre cei care ne fac legile nu îi duce capul (atunci când aceste aberații nu sunt experimente sociale prin care se testează limita suportabilității populației) o dovedesc multe legi. Să ne amintim doar de aberația cu impozitarea bacșișului!!!

anaf-2

Ei bine, cum aceste specimene nu au dispărut din sistemul juridic, ne-am trezit cu o altă lege absurdă: una în care dacă nu ești rudă de gradul I cu proprietarul locuinței în care stai, ești obligat să închei un contract de închiriere cu proprietarul pentru ca statul să te taxeze încă o dată. Asta înseamnă că, dacă în locuința X locuiește o familie cu trei generații, iar proprietarii sunt cei mai în vârstă, se cheamă că nepoții locuiesc ilegal în casă. De asemenea, dacă locuiești cu iubitul sau cu iubita în locuința acestuia (acesteia), statul te obligă să închei un contract de închiriere. Ce ziceți de asta? Cât de duși cu pluta să fie acești oameni pentru a crea astfel de legi?

Dar aberațiile sunt și mai mari, conform Jurnalul.ro:

“Lista de aberații nu se oprește aici, pentru că o proprietate deținută de două persoane, soț și soție, va aduce în bugetul CASS de două ori impozitul de 5,5%. „Dacă pe actul de proprietate apar doi proprietari, soț și soție, ambii vor deveni semnatari ai actului de închiriere. Nu se poate face actul de închiriere doar cu un singur proprietar, conform legii. Astfel, chiria va fi divizată nedrept, ca venit în mod egal al ambilor soți, deși aceeași sumă de bani intră în bugetul aceleiași familii. Legea nu cumulează veniturile din chirii, astfel încât cei care închiriază să poată spune că obțin venituri din chirii cumulat, dar aceste chirii nici măcar nu pot fi stabilite la prețuri mai mici decât salariul minim pe economie. Astfel, fiecare proprietar va plăti către CASS, obligatoriu, 5,5% din suma minim acceptată prin lege, egală cu salariul minim pe economie, chiar dacă este o chirie de 100 de euro percepută prin contract, de la chiriași”, explică profesor universitar doctor Loredana Pădure, specialist în Drept Civil. Taxarea nu se oprește aici, pentru că și ANAF încasează bani pe care proprietarii ar putea chiar să nu-i obțină de la chiriași. „Conform ghidului oficial al ANAF, contribuabilii au obligația de a depune declarația privind venitul realizat din chirii la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai, inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului. Corect ar fi ca termenul să curgă de la momentul semnării contractului. Astfel, proprietarul este obligat să declare anticipat sume pe care nu le-a încasat și să plătească anticipat 16% din valoarea contractului către ANAF și 5,5% din salariul minim pe economie către CASS”, mai explică dr. Loredana Pădure.” (Citește mai mult pe Jurnalul.ro)

Adrian Albu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

8 Comments on Imbecilitatea sistemului: Bunicii sunt obligați să încaseze chirie de la nepoți, dacă aceștia locuiesc cu ei. Locuiești cu iubitul, în casa lui, plătești chirie!!!

 1. Mitica Nicora // 5 noiembrie 2016 at 22:54 // Răspunde

  Va rog sa precizati daca este doar un proiect, sau daca este o lege cu numar si data aparuta in numarul x al Monitorului Oficial. Restul sunt Sf-uri.

 2. Se pare ca este un SF, intr-adevar. Impozitul pe venitul din chirii nu se plateste anticipat, ci prin decizie de impunere dupa efectuarea declaratiei de venit, ceea ce permite regularizari. Ceea ce se plateste anticipat prin estimare este CASS.
  Intr-adevar, fiecare proprietar al aceluiasi imobil trebuie sa depuna declaratia la ANAF, dar fiecare si-o completeaza cu cota parte din suma din contract, fiindca aceasta reprezinta un venit comun si se imparte proprietarilor conform cotelor din actul de proprietate.
  Mai mult decat atat, CASS de 5,5% si impozitul de 16% se aplica doar la 60% din suma incasata din chirii (valabil pentru persoane fizice). Restul de 40% este considerat prin lege a fi cota de cheltuieli. Deci, pentru o chirie de 100 de euro, CASS va fi de 3.30 euro, iar impozitul de 9.60 euro.

 3. Nu îmi vine sa cred ce vad, absurd… toată lumea știe ce face statul Român dar nimeni nu face nimic, noi suntem prosti ca acceptam sa plătim aceste taxe abuzive și ca le plătim salarii la parlamentari,,deputati, politicieni, hoți într-un cuvânt.
  Sa va fie rușine!!

 4. Sa vina sa-i dau im pozit pe chirie. II astept ca si cand.

 5. Articolul e derutant si vadit rau intentionat. Realitatea este ca pe chirias nu-l priveste problema, doar pe proprietar, care plateste impozitul si taxele aferente venitului pe chirii, ca in prezent, de alfel. S-a schimbat doar cuantumul taxelor minime, pentru ca multi proprietari inchiriau pentru o suma fictiva trecuta in contract, pentru care plateau respectivul procent (5,5%) in timp ce in realitate suma era mult mai mare. Ceea ce trebuie inteles este ca legea asta nu afecteaza chiriasul ci proprietarii care faceau evaziune. Chestia cu bunicii care stau la nepoti e o gogomanie, doar daca nu cumva bunicii vor sa-si faca mutatie sau sa obtina viza de flotant, caz in care trebuie sa devina chiriasi. Nimic nou sub soare, doar fuga dupa senzational a “deontologilor” ziaristi. Un fel de “spulberat pe trecerea de pietoni” cand de fapt are doar niste julituri.

 6. Pe aer cand se pune impozit?

 7. De ce credeti ca se rasfrange doar asupra proprietarilor? Credeti ca proprietarii la randul lor nu vor mari chiriile? De ce nu are statul si un sistem de deduceri care sa permita impozitarea reala a profitului, nu si a cheltuielilor?

 8. Nu pot sa cred…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii