Noutăți

Imaginile din satelit dovedesc distrugerea Templului din Palmyra de către ISIS

Mai multe imagini făcute din satelit confirmă distrugerea unuia dintre cele mai importante situri antice, Templului de Baal, din orașul antic Palmyra, Siria, a fost devastat de către gruparea teroristă statul islamic. O comparație înainte și după trecerea teroriștilor prin zonă arată distrugerea templului aflat în Patrimoniului Mondial UNESCO.

“Putem confirma distrugerea clădirii principale a Templului lui Baal, precum și un rând de coloane în imediata apropiere a acestuia”, au declarat mai mulți reprezentanții ONU citați de ediția online a televiziunii britanice, BBC.

IMAGINI DIN SATELIT ANTERIOARE

IMAGINI DIN SATELIT ANTERIOARE ATACULUI

IMAGINI DIN SATELIT DUPA ATAC

IMAGINI DIN SATELIT DUPA ATAC

Templul de Baal din Palmyra a fost unul dintre cele mai importante centre culturale ale lumii antice, potrivit UNESCO. Acesta a fost la intersecția mai multe civilizații și avea o vechime de  2000 de ani.

Șeful UNESCO a declarat, într-un interviu pentru Reauters, că distrugerea este o “crimă intolerabilă împotriva civilizație. Acesta era unul dintre cele mai importante monumente religioase ale secolul 1 din Orientul Mijlociu.”

templu

CLADIREA DISTRUSA(imagine anterioara)

 

sursa: bbc.com

sursa: reauters.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Imaginile din satelit dovedesc distrugerea Templului din Palmyra de către ISIS

  1. Refugiații nu sunt în concediu, vin, stau o lună și pleacă. Ce vor face după ce vor fi încartiruiți, trebuie să le dai locuri de muncă, adăpost, hrană și o grămadă de alte drepturi. Dacă nu le vei da, ce vor face? Cum le dai locuri de muncă si adăpost la atâția oameni dacă nu ești în stare să acorzi propriilor cetățeni.
    Ponta ori este presat de niște forțe externe și e vinovat că nu cere ajutorul nostru, ori are o gândire infantilă, ori e prost de-a binelea dacă nu vede nici un pericol în această invazie.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii