Noutăți

Imaginile care ar putea demonstra existența vieții pe Marte. Explicația cercetătorilor!

Structuri observate de roverul Curiosity pe planeta Marte ar putea reprezenta urme fosilizate de viață, potrivit unui studiu realizat de patru cercetători, dintre care trei italieni, și publicat în revista Geosciences.

Studiul publicat a fost realizat de Andrea Baucon și Roberto Cabell, de la Universitatea din Genova, Carlos Neto de Carvalho, de la Universitatea din Lisabona, și Fabrizio Felletti, de la Universitatea din Milano.

Cei patru oameni de știință au studiat mai multe structuri sub formă de bastonașe, surprinse de roverul Curiosity în Vera Rubin Ridge, o regiune muntoasă de pe Planeta Roşie, care a fost casa robotului pentru mai bine de un an.

Curiosity a explorat Vera Rubin Ridge din septembrie 2017 până în ianuarie 2019, când s-a îndreptat către o ″zonă argiloasă″⁣ de pe Mount Sharp. Cercetătorii italieni au analizat cele 11 structuri, cu dimensiuni milimetrice, ajungând la concluzia că ar putea reprezenta urme fosilizate de viață.

Oamenii de știință au ajuns deja la concluzia că, în urmă cu trei miliarde de ani, craterul Gale de pe Planeta Marte era acoperit de apă, care ar fi putut conține formă de viață.

Citește mai mult: Stirile Pro TV


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii