AIM radionica curs online

Noutăți

Imagini subacvatice impresionante cu un uriaș RECHIN ALB, obținute de către scafandri lângă insula Guadalupe. Ce comportament a avut ferocele prădător?

Imagini fascinante, ce înfățișează o temută creatură a adâncurilor, au fost obținute de către scafandri în apele din preajma insulei vulcanice Guadalupe (Isla Guadalupe, teritoriu ce aparține statului federal mexican Baja California). Prin comparație cu puternicul rechin, oamenii aflați în cușca de protecție par niște pitici.

Rechinul alb (Carcharodon carcharias) sau „marele alb” nu reprezintă doar cea mai cunoscută specie de rechin, ci și una dintre cele mai mari specii acvatice de pradă de pe Terra. Din când în când, uriașul și teribilul pește de pradă se apropia de cușcă, căreia îi dădea târcoale cu încetineală, pentru a o examina mai bine, interesându-l, probabil, oamenii din interior.

Pentru a ajunge la fața locului și a lansa cușca în apele populate de rechini albi din preajma insulei Guadalupe, echipa de cercetare a trebuit să călătorească vreme de 24 de ore, venind din La Jolla, California. Misiunea de cercetare a vieții rechinilor a avut o durată de 3 zile. Studiul s-a focalizat, în principal, pe rechinii Carcharodon carcharias (rechinii albi), care pot atinge dimensiuni impresionante.

uriasul

Carcharodon carcharias

Carcharodon carcharias

În fiecare zi, cercetătorii au petrecut, în medie, câte 8 ore în submersie, mai mult la adăpostul cuștilor (din motive evidente!), timp în care au identificat și studiat ferocele creaturi ale adâncurilor. Giganticul rechin alb s-a apropiat în mod repetat de cuștile în care se aflau cercetătorii, cu viteză redusă și mișcări de înot aproape imperceptibile.

Apele din preajma insulei Guadalupe se numără printre cele mai potrivite locuri în care pot fi studiați și admirați rechinii albi. Acest lucru este datorat, pesemne, și populației de foci existente în acel areal. Specialiștii au fost puternic impresionați de dimensiunile rechinului, văzut din apropiere. Ei afirmă că trupul teribilului prădător oceanic avea o grosime ce nu diferea prea mult de aceea a unei autorulote Volkswagen. Un veritabil Goliat, cu o lungime de peste 6 metri!

Isla Guadalupe

imagine

Un astfel de rechin se hrănește, printre multe alte specii, și cu foci elefant, animale care pot fi de câteva ori mai mari decât un urs. Cercetătorii au încercat să profite la maxim de fiecare secundă în care puternicii rechini albi le-au stat în preajmă. Au fost impresionați și de capacitatea acestor prădători de a se deplasa în mare viteză, dar fără a fi sesizați decât în momentul în care ajung foarte aproape.

Sunt animale a căror tactică de procurare a hranei implică, în principal, atacurile surpriză, venite în general din spatele victimei. Acești rechini pot înota cu viteze de peste 55 km/h și sunt maeștrii ai camuflării subacvatice. Printre foarte puținele specii ale oceanelor care cutează să-și măsoare forțele cu rechinii albi se numără balenele ucigașe (Orcinus orca).

rechin

rechin 2

rechin alb

Surse: www.dailymail.co.uk, wikipedia.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Imagini subacvatice impresionante cu un uriaș RECHIN ALB, obținute de către scafandri lângă insula Guadalupe. Ce comportament a avut ferocele prădător?

  1. Strugariu Petru // 18 martie 2018 at 20:25 // Răspunde

    Decât arme ultramoderne cu tehnologii de distrugere în masă și alte forme de ,,război rece” ,mai bine cercetări în Oceanul planetar.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii