Noutăți

Imagini formidabile publicate de către NASA: iată CUM SE VEDE AURORA BOREALĂ DIN SPAȚIU!

  •  
  •  
  •  

Astronauții aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale au, mult mai des decât noi, cei de pe Pământ, bucuria de a privi fascinantul spectacol al „luminilor nordului”, cunoscute și sub numele de aurora borealis. Considerat a fi cel mai mare spectacol natural de lumină și culoare de pe Pământ, fenomenul este și mai uluitor atunci când este privit din afara atmosferei planetei noastre, adică din spațiu.

Aurora borealis este un fenomen natural ce apare atunci când electronii care călătoresc cu viteză mare se ciocnesc cu atomii de azot și oxigen din straturile atmosferice superioare. Echipajul Stației Spațiale Internaționale are posibilitatea de a privi și imortaliza fascinanta auroră borealis la o viteză de 17.150 de mile pe oră (27.600 km/h).

c

z

Indiscutabil, Stația Spațială Internațională este singurul loc în care aurora boreală poate fi admirată în toată splendoarea sa, dintr-un plan superior. Aceste imagini se numără, probabil, printre cele mai frumoase, dintre cele ce înfățișează „luminile nordului”!

d

Mai jos este un videoclip provenit tot de la NASA, ce ne înfățișează un captivantul fenomen luminos:

Surse: inhabitat.com, www.huffingtonpost.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii