Noutăți

Imaginează-ți: deși crezi că ceea ce vezi este o FOTOGRAFIE, în realitate este un DESEN. Galerie superbă de desene și picturi care par fotografii:

De la aparență la realitate este o cale lungă sau foarte lungă, în funcție de cât de bine este camuflat adevărul. Liderii spirituali hinduși din vechime spuneau că totul, dar absolut totul, este iluzie și că toate senzațiile sunt înșelătoare. Fără a ajunge să fim de acord cu hindușii (oricum, concepțiile noastre europene sunt diferite), putem remarca ușor că adesea nu toate lucrurile sunt ceea ce par.

Pentru că orice afirmație trebuie să fie susținută prin exemple, să privim cu băgare de seamă la imaginile de mai jos. Nu-i așa că par niște fotografii reușite? Par, dar nu sunt. Măiestria pictorului sau, după caz, a graficianului a făcut ca pictura sau, după caz, desenul să se asemene perfect unei fotografii.

Atât de bine se aseamănă aceste opere de artă realizate în pensulă, creion sau pix cu realitatea, încât 100 de oameni dintr-o sută vor susține, cu tărie, că sunt imagini preluate cu ajutorul camerei foto, nu opere de artă plastică ieșite din mâna artistului talentat.

Ba nu, hai s-o spunem: există și posibilitatea ca doar 99 de persoane din 100 să spună că sunt fotografii și, surprinzător, una dintre ele să susțină că sunt desene, numai dacă acea unică persoană este însuși talentatul creator.

Deci, până și imaginile fidele pot fi… înșelătoare!

Ca să nu mai lungim vorba, iată câteva picturi și desene ce par fotografii, atât de fidele sunt realității.

bryan-drury-ulei-pe-lemn

paul-cadden-desen-in-creion-pe-hartie

samuel-silva-desen-pix

paul-cadden-desen-in-creion

diego-fazio-desen-carbune

pedro-campos-ulei-pe-panza

kevin-okafor-creion-grafit

lee-price-ulei-pe-panza

ray-hare-pictura-acrilic-pe-panza

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă imagini: www.buzzfeed.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii