Noutăți

Cât de popular este astăzi Corneliu Zelea Codreanu în Europa mileniului III? Iată ce poți găsi pe internet…

În timpul liber, în special duminica, obișnuiesc să navighez pe internet. De curând am descoperit că C. Codreanu este din ce în ce mai cunoscut și mai admirat în lumea întreagă.

Vezi un cântec legionar subtitrat în engleză și înțelegi din comentariile (în limba engleză) că multă lume, în special tineri din Europa și nu numai știu cine a fost Codreanu, ce a făcut, ce a scris și mai ales martiriul său, pentru că „Pentru Legionari” are mai multe traduceri în limba engleză, între care cea mai bună este cea apărută la Black House Publishing din Londra.

Intri  pe un site unde se vinde For my Legionaries și vezi cele mai frumoase comentarii. Sunt și unele negative, dar extrem de puține.

Pe Amazon la lucrarea sa, sunt peste 80 de comentarii, toate pozitive,  multe admirative, doar unul negativ  pe motiv că autorul ar fi fascist, refuzând să vadă argumentele acestuia.

Se găsește de vânzare și pe site-ul organizației Svensk Ungdom (Tineretul Suedez), organizație  a tinerilor suedezi, între 14-30 de ani, din țara vecină Finlanda, fiind organizația de tineret a Partidului Suedezilor din Finlanda.

Sensk Ungdom (SU) a fost fondată în 1943, fiind până în 2008 o organizație studențească, iar din acest an devine aripa tânără a partidului mai sus amintit. SU este, de asemenea, membră a Federației Internaționale a Tineretului Liberal, a Tineretului Liberal European și a Centrului Tineretului Nordic.

Dacă primele sunt organizații de stânga (PNL-ul se consideră partid de dreapta, oare așa să fie? hahaha), cea de-a treia organizație aminitită mai sus nu mai este deloc de stânga.

Formația de muzică a SU are cântece de factură naționalistă (dar nu șovină!) inspirate din istoria, tradiția și folclorul suedez. Am spus toate acestea pentru că între cântecele lor se află unul intitulat A Hero of Europe The Son of Romania (Un erou al Europei – Fiul României).

Cine este acest fiul al României? Nimeni altul decât Corneliu Zelea Codreanu. Cîntecul este un elogiu suprem adus marelui Codreanu.

Tot pe site-ul lor se vinde și versiunea mai sus amintită a lucrării „Pentru Legionari” (în engleză) cu 249 de coroane bucata. Traducerea s-a bucurat și se bucură de mare succes în lume, în lumea vestică în special, unde orice tânăr cu o oarecare educație citește în limba engleză.

Lucrarea este bine făcută. Pe lângă textul lucrării propriu-zise, există încă 100 de pagini cu (sau din) articole ale sale, note de subsol, apendix, fotografii, precum și o prefață de autorul de dreapta din Noua Zeelandă, Kerry Bolton, și o prezentare a contextului istoric în care apărut Mișcarea Legionară de Lucian Tudor.

Americanul Ted Sallis (pare să fie un pseudonim) face o prezentare foarte lucidă și pertinentă, pe care o publică în North American New Right, la secția book reviews, pe data de 31 August 2015.

Ted Sallis dovedește o înțelegere corectă a fenomenului legionar, a cauzelor care au determinat apariția Mișcării legionare.

Acesta compară România interbelică cu America anilor ‘60 ai secoului XX, când „experți” evrei (ghilimelele aparțin lui Ted Sallis) arătau americanilor că orice atitudine anti-semită se datorează „unor patologii obișnuite ale unor mituri anti-semite”, când, de fapt, toate acestea se datorau atitudinii evreilor oriunde s-ar găsi ei: în România interbelică, în America anilor ‘60, în  cea din ziua de azi sau oriunde altundeva și în orice epocă istorică.

Se poate constata, pe internet, că mulți tineri din Europa, și nu numai, se raportează la doctrina legionară ca la o soluție salvatoare pentru Europa de mâine, pentru o Europă a Națiunilor, nu una a distrugerii Națiunilor Europene, cum se practică la momentul de față.

Poate tocmai de aceea, cei care se tem de ei, au decis să dea o lege care interzice orice este legat de Mișcarea Legionară.

Dar, cum în Europa încă nu s-a dat o asemenea lege, circulația liberă a doctrinei legionare induce ideea că România poate juca un rol major în reformarea Europei de mâine, tocmai prin obiectul interdicțiilor din Legea 217/2015.

Europa de vest, la care românii au visat câteva secole ca la un mare model și o mare speranță, este azi în declin, tocmai din cauza multiculturalismunului desctructiv în care se zbate acum.

Nu mai putem spera  nimic de la țările din vestul Europei. Politica acestor țări este infectată de trădători și incompetenți!

În schimb noi, cei din România, din Răsăritul Europei, putem reprezenta o șansă nesperată în ceasul al treisprepzecelea!

Știu că unii din cititiorii acestor rânduri vor privi cu mult scepticism cele spuse de mine aici, dar chiar și cele mai mari nenorociri au o limită și am convingerea că s-a atins acea limită. Trebuie să se întâmple ceva și se va întâmpla.

Dr. MIHAI VINEREANU

Text preluat din bilunarul Certitudinea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cât de popular este astăzi Corneliu Zelea Codreanu în Europa mileniului III? Iată ce poți găsi pe internet…

  1. Codreanu ramane in istoria noastra o persoana destul de controversata Asta pana in ziua cand se va vrea sa se faca Lumina. Legiunea prin etapele ei istorice a sfarsit destul de lamentabil departe de ce s-ar fi dorit a fi. Vestul se inspira din nationalismul romanesc
    Mai exact din ceea ca s-ar fi dorit sa fie, sa insemne. Deloc lipsit de importanta e locul geografic care ne-a fost harazit La rascrucea marilor imperii!
    In timp ce Europa de Vest a ramas bine mersi aceeasi, pamanturile romanesti sunt instrainate iar strigatul copiilor lui nu-l aude nimeni.

    “Ceea ce cistiga biruinta asupra lumii este credinta noastra” (Evr. 11, 33.34; 1 Ioan 5,4).

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii