Noutăți

Imagine misterioasă captată recent pe Marte

  •  
  •  
  •  

De la șopârle la maimuțe sau siluete misterioase, imaginile surprinse pe Planeta Marte au aprins mereu imaginația internauților în căutare de inexplicabil, mister și conspirații. Fotografiile date publicitații de NASA săptămâna trecută și realizate cu ajutorul roverului Opportunity par a-i intriga și mai mult pe aceștia. Potrivit analizei adepților teoriei extratereștrilor antici din întreaga lume, într-una din imagini ar apărea chipul zeului babilonian Nabu, considerat în mitologie părintele științei. Aceasta ar fi gravat în roca de pe planeta roșie din apropierea zonei „Concepción Crater”, o zonă plină de mister și pentru oamenii de știință din cauza rocilor ciudate care înconjoară craterul.

nabu2 nabu

Fața are o mulțime de similitudini cu o zeitate din Mesopotamia antică. Deși ar putea foarte ușor să investigheze mai mult zona, inclusiv piatra cu pricina pentru a vedea dacă este naturală sau sculptată, Nasa nu are niciun interes în explorarea ei.”, susține Scott Waring, unul dintre cei care au observat imaginea și i-a semnalat existența pe internet.

Este o piatra naturală de la marginea craterului mic, nu o sculptură făcută de unele culturi antice!” a declarat purtătorul de cuvânt al NASA, Guy Webster, pentru FoxNews.com într-un email.

INFO: Nabu (Vestitorul; babil. nabu -> vestire) este fiul lui Marduk și Sarpanitum; identificat adesea cu zeul asirian Nebo, era adorat ca patron al științei și al scribilor, el însuși scrib divin în templul ceresc E-Saggila, ținând evidența faptelor celeste și pământești și statornicind domnia regilor mesopotamici. Cu timpul, cultul lui Nabu, amplificându-se, i se adaugă zeului și alte atribute: devine zeul revelatiei divine, fără care consiliul zeilor din panteonul babilonian nu ia nici o decizie.

Nabu este menționat și în Biblie sub numele Nebo: “Bel se prăbușește, Nebo este răsturnat,…” (Isaia 46:1) sau ”Vai de Nebo, că e pustiit!..” (Ieremia 48:1)

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa:dailymail.co.uk

sursa: ro.wikipedia.org

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Imagine misterioasă captată recent pe Marte

  1. cetățeanul tulburat // 30 noiembrie 2015 at 6:12 // Răspunde

    Un bolovan, pur și simplu…dacă vreți să aflați ceva interesant, căutați pe YouTube “Valiant Thor”

  2. De unde stim ca este de pe Marte acea fotografie?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii