Noutăți

Iluzia optică care îi face pe șoferi să încetinească în Islanda. Măsura a redus numărul de accidente în care sunt implicați pietonii (video)

Într-un oraș din Islanda a fost pictată această trecere de pietoni în 3D, pentru a încerca să îi facă mai atenți pe șoferi și pentru a acorda mai mult prioritate pietonilor. Pe măsură ce mașinile se apropie, vopseaua face ca aceste dungi rutiere să pară niște obiecte tridimensionale care sunt gata să strice mașina dacă vehiculul nu se oprește în dreptul lor.

Comisarul islandez pentru mediu, Ralf Trylla, a propus amplasarea noului tip de marcaj, fiind inspirat de un proiect similar realizat în New Delhi, India. Cu ajutorul firmei de pictură stradală Vegmálun GÍH, ideea sa a fost pusă în practică și a fost îmbrățișată de oameni, care o consideră utilă și demnă de implementat la nivel național.

De asemenea și  în Vancouver, Canada, există astfel de desene 3D menite să îi facă pe șoferi să fie mai atenți, numai că în locul unei treceri de pietoni este folosit desenul unei fetiţe care se joacă pe stradă.

iluzie3 iulize5 iluzie2

sursa: http://www.popularmechanics.com/cars/news/a28775/optical-illusion-tricks-icelands-drivers-into-slowing-down/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii