Noutăți

Ilie Șerbănescu: “Vine criza! Stăpânul străin și vătafii interni pregătesc urgia asupra românilor”

Cotidianul.ro: Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie, ne-au spus mai deunăzi că o nouă criză economică este ca și la ușa noastră.

Nu ne-au menționat tocmai exact și de ce, dar, cunoscându-le în general opiniile, putem bănui cu precizie de sută la sută: Desigur, statul s-a îngrășat din nou prea mult în dauna bietului sector privat și, din cauza măririi nesăbuite a salariilor bugetarilor, a rupt echilibrele, amenințând stabilitatea economică și financiară.

ilie serbanescu 2În ciuda acestor flașnetări hodorogite, care nu au nicio legătură cu realitățile concrete, trădătorii de neam și țară – pardon, „internaționaliștii“ – au dreptate în materie de criză care bate la ușă! Dar din cauze cu totul diferite de cele din clișeele pozate de aceștia!

Cum dracu’ se face că toate crizele – de care statul ar fi de vină – izbucnesc din sistemul privat și integral din cauza acestuia, iar statul este doar chemat să le rezolve?! Cum dracu’ se face că întotdeauna se dă uitării că statul a intervenit – pe seama contribuabililor, căci altfel nu are cum! – și sistemul privat, direct răspunzător de criză, își continuă apoi, cu și mai mare lăcomie, dezastrul în economie, în timp ce „internaționaliștii“ dezvoltă și mai abitir teza primatului piețelor și statului minimal?! Asta, până când jaful destructurează din rărunchi economia, moment în care statul este scos de la naftalină spre a echilibra situația.

Evident, tot pe seama contribuabililor! Numai că statul, mereu mai slab, are posibilități mereu mai mici de a echilibra situația și, de fapt, crizele se adâncesc și se îndesesc. Prin țările făgăduinței – sedii ale multinaționalelor și centre ale colonialismului mondial – scenariul încă funcționează, pentru că, aici, în ipocrizia nesfârșită care domnește, statul n-a fost, de fapt, distrus și, la o adică, menține resurse și putințe de intervenție.

În colonii însă este dezastru: statul a fost desființat, oricum putințe și resurse nu mai are și, la o adică, nu mai poate face mare lucru. Priviți la România! Economia de stat, distrusă sistematic, nu mai reprezintă decât 4% din total. Cu mărunțișul pe care atotdominantul sistem privat îl plătește ca impozite, bugetul de stat nu reușește să strângă mai mult de 30% din PIB, față de peste 40% în medie în UE și chiar peste 50% în țările nordice. Capitalul străin a preluat toate piesele, pozițiile și pârghiile strategice din economie și deci decizia. Ce să mai facă statul?! Evident, nu mai poate face vreun bine în economie, ceea ce se vede de la o poștă, dar, să fim obiectivi, el este atât de slab și puțin important în ansamblu, încât nu mai poate face vreun rău.

Degeaba stăpânul străin și „internaționaliștii“ interni aruncă anatema asupra sa. Ca să fugă de răspundere și ca să-l coste mai puțin, noul proprietar străin al țării lasă aparent administrarea în seama statului român, în capul căruia poate vărsa astfel toate lăturile, privind insuccesele, neputințele, nerealizările și… bineînțeles… provocările de crize.

La criza de acum aproape un deceniu, stăpânul străin și vătafii români de atunci au adoptat o abordare sinistră: România a preluat un credit extern de 20 miliarde euro cu care au fost finanțate băncile străine, vinovate aproape integral de criză, iar plata a fost suportată de contribuabilii români. Prin scăderi de salarii, înghețări de pensii și majorări de impozite.

Acum, statul român este și mai slab, aproape dispărut de pe firmament. Vă dați seama ce vor plăti contribuabilii români, indiferent de formula, desigur, și mai sinistră, ce va fi inventată?! Ca factori în generarea crizei, „internaționaliștii“ se fac că nu văd zecile de miliarde euro, mereu mai multe, jefuite anual de capitalul străin din România, externalizarea fără fiscalizare de către acesta a 85-90% din profiturile realizate aici, salariile de batjocură practicate în colonia România, nici măcar că s-au dublat fără justificare salariile vătafilor; pentru ei, contează doar că s-au mărit în principiu – și, să fie clar, numai în principiu – salariile salahorilor români! Noroc că vinovații sunt deja pregătiți: PSD, Liviu Dragnea, dacă nu și fiul său, fosta nevastă, cei cu același nume și, bineînțeles, votanții de la referendumul din 2012!

Sursa: Cotidianul.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Ilie Șerbănescu: “Vine criza! Stăpânul străin și vătafii interni pregătesc urgia asupra românilor”

  1. ” inginerie financiara ” – de fapt hotie financiara ; drepturi castigate de unii fata de drepturi pierdute de cei mai multi . asta este demoNOcratia !

  2. cetățeanul tulburat // 22 august 2017 at 20:51 // Răspunde

    Trebuiesc scoase din vocabular cuvintele Democrație, Democrat, Democratic…Ele au deja sinonime: Monopolisti, Jefuitori, Tirani, Bandiți și multe altele.
    Lumea trebuie să cunoască că doar armata și industria de armament e ceea ce contează pe planetă, restul e la etc. Practic toate războaiele pe planetă sunt inventate de guvernul din umbră, ei se ocupă cu toate matrapazlâcurile…Au monopolul puterii absolute, ei dicteaza cine să fie președinte miniștri deputați senatori magistrați șefi șefuleți de toate felurile și de toate culorile în toate țările pe planetă mai puțin în Rusia Iran și China…ei sunt cei ce inventează inamicii, toate costurile de război sunt suportate de economiile țărilor din Europa de est, Africa, Asia, America de sud…Deci, viața pe planetă e o mare păcăleală, dacă lumea ar spune stop petro dolarilor orânduirea se va schimba, altfel trăim în La-La Land pentru totdeauna.

  3. Cetatene tulburat, as indrazni sa spun ca si Rusia, Iran si China fac parte din joc. Posibil sa ma insel, nu zic nu. Deciziile care afecteaza direct libertatea pulimii vor trebui luate in asa fel incat pulimea sa creada ca ea a fost in control cand s-au luat. Pentru asta e pe baza de teatru mult. Acte dupa acte. Filme, povesti, cearta multa, scandal, iar povesti. Inamici peste tot. Buni versus rai. Aia cu aia impotriva alorlalti. Partide. Culori. Si daca se mai intampla cate un conflict pe bune, nu e altceva decat bataie de hiene pe aceeasi carcasa. Cand se termina cu papatul, e cu pace si intelegere in haita.

  4. cetățeanul tulburat // 25 august 2017 at 6:21 // Răspunde

    Îndrăznește…că așa se mai poate schimba din minciuna în care trăim. Nu te înșeli, sunt parte din joc, practic se urmărește decimarea populimii prin orice mijloace…iar conflictele armate intre ăia și ăia sunt inventate de ceilalți care ascut cuțitele ca apoi să le împartă combatanților. Oare când se va trezi umanitatea și să nu mai pună botul la vrăjelile lor interetnice, rasiale, religioase, xenofobe etc.? Putem trăi în pace toată gașca, planeta e așa de mică încât ne știm toți intre noi…din păcate nu cunoaștem istoria planetei și nici nu suntem lăsați s-o cunoaștem.. pentru că dacă s-ar afla că există viață și în altă parte decât aici, lucrurile se schimbă radical în societatea asta care ne-a fost desenată, iar cei ce au acum puterea pe planetă ar deveni niște anonimi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii