AIM radionica curs online

Noutăți

Ikea cumpără pădurile din România!

Grupul Ikea, prin subsidiara sa din România, a cumpărat 33.600 de hectare de pădure, România devenind astfel prima țară în care grupul va realiza legătura între resursa de lemn sustenabilă aflată în proprietate, producția prin intermediul relației directe cu furnizorii locali și produsele finite din magazine, s-a anunțat joi seara, într-un comunicat de presă (agerpres).

Iată cum pădurile din România, cele care au mai rămas, vor fi acum transformate în mobilă și accesorii vândute de firma suedeză. Nu se știe dacă acest lucru va schimba prețul de vânzare al obiectelor obținute din lemnul autohton, având în vedere mâna ieftină de lucru din România și în primul rând materia primă, la care nu se mai adaugă taxele de transport internațional. Și cu siguranță lemnul pădurilor achiziționate a fost luat la un preț foarte bun pentru investitor, adică mic. De unde această ipoteză? Din simplul fapt că România este prima țara unde grupul Ikea recurge la acest demers! De ce nu a facut-o până acum și în alte țări unde își are magazinele deschise?

Proprietatea cumpărată este localizată în centrul și nord-estul României, cu o concentrare mai mică în nord-vest, anunță agerpres, fără să se menționeze locurile exacte de unde au fost cumpărate pădurile.

“Ikea Group a decis să investească în operațiuni forestiere. Această decizie ne facilitează accesul la materie primă lemnoasă administrată sustenabil și sprijină viziunea noastră de a pune la dispoziția consumatorilor produse de calitate la prețuri accesibile. Investiția în păduri este și o modalitate de a ne diversifica activele. Suntem bucuroși să anunțăm extinderea investiției noastre în activități forestiere în România, o țară importantă pentru producția noastră de piese de mobilier. Prin această achiziție, România devine prima țară în care Ikea Group își va administra propriile operațiuni forestiere și ne-am propus să fim un exemplu de management sustenabil al pădurilor”, a declarat Frederik de Jong, Chairman of the Board, IRI Investments SRL România, adăugând că toate pădurile în care Grupul va investi vor fi certificate FSC (Forestry Stewardship Council) cât mai curând posibil.

O MATCH FEATURE ENVIRONMENT-MAURITIUS
“Strategia generală a Ikea Group are între obiective să asigure acces pe termen lung la resurse regenerabile care sunt importante pentru lanțul de producție Ikea, cum ar fi energia regenerabilă, lemnul și biomaterialele. Până acum, Ikea Group a investit peste 1,5 miliarde de euro în energie regenerabilă — energie eoliană și panouri solare. Această nouă investiție se încadrează în strategia Ikea Group de a investi în păduri administrate sustenabil, aflate în piețe importante pentru dezvoltarea grupului, în Europa și în afara ei. România este o piață de creștere sigură, cu potențial bun pentru dezvoltare. Analizăm și alte piețe pentru potențiale investiții”, a spus Krister Mattsson, Board member IRI Investments Group, Regatul Țărilor de Jos.

Ikea Group colaborează în România cu peste 20 de furnizori, care produc în principal canapele, fotolii, mese, scaune, articole pentru copii și produse de ceramică.

IKEA Group are în prezent 323 de magazine în 28 de țări. La acestea se adaugă mai mult de 45 de magazine operate în sistem de franciză.

consemnează Mădălina Corina Diaconu

surse: ikea.com. agerpres. mediafax

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Ikea cumpără pădurile din România!

 1. Gyula Padurarul // 17 iulie 2015 at 21:27 // Răspunde

  Păcat. …..
  Distrugeți tot ce puteți, de parcă mâine nu ați mai trai.
  De ce nu cumpăra păduri în Germania sau Italia …..
  Ati găsit tara proștilor bravo IKEA .

  • Daca nu se va opri exportul de lemn pana la o evaluare obiectiva, atent verificata si transparenta, se va ajunge la dezastru.
   Daca taranul taie un pom pentru chereastea sau lemn de foc, risca puscarie.
   Altii taie mii de hectare si legal si ilegal si nu patesc nimic.
   Unde e dreptatea ? De ce sufera cei marunti pentru lacomia altora ?

   IKEA este faimoasa pentru ca are fabrici unde lucreaza roboti.
   Ei nu au nevoie de mana de lucru ieftina, totul este automatizat, cu exceptia procesului de creatie, marketing si transport.

   In curand si transportul va fi electronic.

 2. Laurentiu Mertoiu // 20 iulie 2015 at 12:51 // Răspunde

  Poate ca trebuie sa urmam exemplul grecilor ,sa nu mai cumparam din magazinele IKEA,si sa-i fortam sa se retraga din ROMANIA,cei din Uruguai nu au mai cumparat din McDonalds si acesta s-a retras din Uruguai.Grecii nu mai cumpara din magazinele germane.

 3. Intrebarea ar fi “cine vinde padurile din Romania si cu ce drept”….

 4. Doroftei Ilie-Tirgu Mures // 1 octombrie 2015 at 13:19 // Răspunde

  Asa , ne meritam soarta ! Unde-s cetatenii sa apere padurile Romaniei, evntual cu pustile pregatite si sa traga in plin ?!

 5. Chiar ca romanul isi merita soarta,mai are putin si isi vinde si proprii copii.Cam asta a mai ramas de vandut.O sa ne trezim numai cand n-o sa mai avem ce vinde.Va fi desigur prea tarziu.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii