Noutăți

IKEA are un plan uriaș de defrișare a pădurilor din România. Vezi harta pădurilor din județul tău pe care le-a cumpărat…

Pentru că la noi orice este posibil, străinii pot cumpăra ce pământuri vor, aproape fără limite. De ce? Pentru că o clasă politică coruptă și trădătoare a creat legi în folosul altora. Așa se face că firma suedeză IKEA a reușit să intre în posesia unor suprafețe uriașe de pădure.

Conform riseproject.ro “Grupul suedez de mobilă a preluat, la pachet, și păduri traficate, deși susține că a verificat atent toate proprietățile înainte să le cumpere.

Anul trecut, Harvard a cedat aproape 33 de mii de hectare către corporația IKEA, la finalul celei mai mari tranzacții cu păduri din România. În schimb, IKEA a plătit, în iunie 2015, peste 56 de milioane de euro ca să își asigure materia primă pe termen lung, fiind la prima achiziție globală de terenuri forestiere pentru exploatare.

Suprafețele forestiere cu probleme juridice sunt amplasate în Vrancea, județ în care Harvard și IKEA au cumpărat, pe rând, cele mai multe păduri – peste o treime din întregul portofoliu.

Intermediarii locali care au facilitat vânzarea pădurilor către Harvard sunt investigați de procurori pentru mai multe infracțiuni: înșelăciune, corupție, activități de criminalitate organizată și spălare de bani.

Indiferent de angajamentul firmei IKEA în legătură cu împăduririle zonelor defrișate, un lucru este limpede – cu fiecare zi, datorită legilor antinaționale în vigoare, tot mai multe terenuri agricole și păduri ajung în proprietatea unor firme străine. Într-o zi, o să vrei să mergi într-o drumeție montană și nu o să mai ai voie să treci nici pe acolo, nici pe dincolo, pentru că încalci proprietatea unor cetățeni străini.

Iată harta pădurilor deținute de IKEA, o hartă care se modifică permanent cu plus la suprafața deținută de firma suedeză:

Daniel Roxin

harta paduri ikea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici:
Acasa

9 Comments on IKEA are un plan uriaș de defrișare a pădurilor din România. Vezi harta pădurilor din județul tău pe care le-a cumpărat…

 1. Pe E85 în Vrancea trec în fiecare zi cel puţin trei camioane încărcate cu buşteni foarte groşi. Iar acum o lună un tren cu vreo 50-60 de vagoane încărcate până la refuz. Toate se îndreaptă spre Galaţi cred şi uneori camioanele o iau prin Mărăşeşti nu merg până la sensul giratoriu de la Tişiţa ca să ocolească probabil punctele de control.

 2. cetățeanul tulburat // 19 august 2016 at 11:13 // Răspunde

  Niște bandiți…Nici măcar nu știu să facă mobilă, degeaba o fac cu design, calitatea lasă de dorit…ei vând doar numele celor plini de fițe. Bine ar fi să îi sabotăm, să nu meargă nimeni să le cumpere produsele… practic strategia lor ar fi să ne taie pădurile să ne vândă mobila iar ei să își ia sacii cu bani…Eu unul prefer să dau comandă pentru mobilă unui român de-al meu, decât să bag banii în buzunarul bandiților planetari!

  • Felicitari,pentru comentariu.Sunt deacord intrutotul….Pacat ca putini romani sunt receptivi la aceasta hotie ,pe care guvernantii pe care noi i-am votat ,permit asa ceva.Spagarilor si guvernanti hoti si tradatori de tara.

 3. ONG-urile care se ocupa cu protectia mediului de ce nu ies in strada sa ia atitudine?

  • Exact! Unde sunt ONG-urile? Cred ca ar trebui sa ne trezim si sa protestam noi, ca cetateni carora le pasa de tara asta, ca ONG-urile au alte agende, e clar.

  • ONG-urile nu sunt finantate pt. apararea intereselor Romaniei si romanielor! Dimpotriva, ONG-urile “LUPTA” doar pt. “drepturile progresiste” dorite de cei care-i finanteaza si impotriva tuturor celor cere-i blocheaza pe finantatori in atingerea scopurilor finale :desfintarea statului/natiunii Romania, distrugerea culturii ancestrale si a traditiilor autentice!
   “Ecologistul” Cernea Remus intrat in Parlamentul Romaniei pe usa din dos, ca de obicei tace chitic cand e vorba de jefuirea Romaniei sau construirea inutilei megamoschei, dar protesteaza vehement cand vreun perturbat sexual sau vreun ateul laic sunt “ofensati/deranjati” de simplele remarci de bun simt ale patriotilor romani…

 4. Am inteles , din presa, ca Romania este pe lista tarilor a caror sufrafata impadurita este mult sub limita admisa pentru asigurarea unei buna calitati a vietii oamenilor prin nivelul de oxigen pe care-l poate asigura. In aceste conditii continuarea taierii padurilor constituie un atentat la viata cetatenilor Romaniei iar responsabili sunt parlamentarii si partidele care au permis si inca permit acest lucru.

 5. Constantin Gabriel // 22 august 2016 at 11:21 // Răspunde

  Bai, dar verifica cineva prostiile care se tiparesc pe net!
  Ca aruncarea cu noroi ar trebui sa fie proba olimpica, ca sa mai luam si noi niste medalii!

 6. Constantin Gabriel // 22 august 2016 at 11:26 // Răspunde

  Vad ca acum nu mai ai voie sa scrii nici macar cuvantul P.R.O.S.T.I.I.L.E.!!!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii