Noutăți

Ieri a fost prima zi de filmare la lungmetrajul artistic ZALMOXIS. Faceți cunoștiință cu patru preoți GETO-DACI și o parte din echipa de filmare (galerie foto)

 •  
 •  
 •  

Am început! După o lungă perioadă de pregătire, filmările la lungmetrajul artistic ZALMOXIS au pornit ieri, 29 august 2017, undeva în Munții Buzăului. Vom continua în septembrie și octombrie, însă cea mai mare parte a acestora va fi realizată pe parcursul anului viitor, din primăvară până în iarna 2018/2019, urmând ca filmul să fie lansat cel târziu în toamna lui 2019.

Cu această ocazie, vă anunț și regizorul principal al acestui proiect în persoana lui Leonardo Tonitza, un om care a lucrat atât cu Sergiu Nicolaescu, cât și cu Andrei Blaier la filme importante din cinematografia românească. Cu siguranță că unii dintre dumneavoastră îi cunoașteți filmul documentar istoric NIASCHARIAN – SĂ RENAȘTEM (Îl puteți viziona AICI). Având în vedere faptul că Leonardo Tonitza este nu doar regizor de film, ci și istoric (în această perioadă își face doctoratul în istorie), am motive serioase să cred că alegerea pe care care am făcut-o în ceea ce îl privește este una inspirată. Împreună cu el, dar și cu ceilalți membri ai echipei, sperăm să facem, în cei doi ani de muncă care urmează, o treabă excelentă!

Astăzi vreau să vă prezint primele personaje din film: patru preoți geto-daci cu aspect pitoresc și complet natural – nu am folosit nici peruci, nici bărbi! De la stânga la dreapta, aceștia sunt: Vasile Marin, Doru Gheorghiu, Gheorghe Dragu și Gelu Vlădoiu…

preoti daci 2

P1040367

Le mulțumim tuturor celorlalți oameni din echipa de filmare! Îi veți cunoaște în curând. Îi mulțumim și sponsorului acestor prime filmări, Casa de Bijuterii MICRI din București!

Revenim la mijlocul lunii septembrie cu un Teaser care se va realiza pe baza filmărilor începute ieri.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Foto: Silviu Crângureanu

Mai multe despre proiect aici: http://zalmoxis.info/

Foto cu o parte din echipa de filmare… Cel de sus, stânga, este regizorul Leonardo Tonitza. Prima și a doua doamnă sunt Dana și Ana care s-au ocupat de costume, iar prima din dreapta este Raluca, fata de la machiaj. Îi mai puteți vedea pe primul rând pe patronul Casei de Bijuterii Micri, dl Ioniță, și pe directorul de imagine, George Oprea.

foto grup preoti 2

preoti daci

P1040305

P1040332

preot dac 1

preot dac 2

P1040310

P1040340

În prim plan operatorul Lucian Balasescu:

P1040295

Sponsor al proiectului: Casa de Bijuterii Micri
http://www.micri.ro/

banner micri


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

8 Comments on Ieri a fost prima zi de filmare la lungmetrajul artistic ZALMOXIS. Faceți cunoștiință cu patru preoți GETO-DACI și o parte din echipa de filmare (galerie foto)

 1. Par cam batrani tinand cont ca varsta medie de viata din acele timpuri era de circa 25-27 de ani. Un preot bine “trait” poate atingea undeva la 35-40 de ani. Mai prin tote filmele toti tind sa aduca timpurile trecute la cele prezente deformand realitatea.

  • Daniel Roxin // 31 august 2017 at 7:29 // Răspunde

   De unde ati scos o astfel de medie de viata? 25-27 de ani? Mai documentati-va! Pitagora a trait 85 de ani, Thales din Milet 60 de ani – Oameni din acea perioada!!!

   • Te rog draga Daniel nu îl contrazice pe Bogdan… că se supără. Știe el ceva dar este incomplet și adică:
    – era o medie de vârstă scăzută fata de zilele noastre dar nu că nu trăiau oamenii vreo 70 de ani ci era crescuta moartea infantila… Adică mai pe înțeles, o familie avea să zicem 7 copii din care la maturitate ajungeau 2 sau 3 (că nu erau vaccinați- glumesc aici) . Făcând o medie a vârstei trăite rezultatul era vreo 30 – 35 de ani.
    Sper că nu am aberat tare :))

 2. Preotii Lui Zamolxe au fost asasinati de hoadele Hunice platite din Bizant. Cu scopul inrobirii Religioase si apoi Totale a neamului nostru Geto-Dac poreclit Ro. Roma a cucerit doar tribul lui Decebal ,Adica 16 % din Dacia. Deci nu a determinat schimbarea ADN ului poporului Geto Dac.
  CULTUL ENERGIE UN IVERSALE = LIBERTATE TOTALA NEAMULUI NOSTRU GETO-DAC.

 3. Bravo!Felicitări! Să vă ajute Dumnezeu să realizați ceea ce va propuneți! Aștept cu nerăbdare să văd filmul.

 4. I-ati aranjat bine pe mosi.
  Bafta multa!

 5. Daniele, nu tre sa te justifici nimanui.

 6. Superb! Mult succes intregii echipe!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii