Noutăți

Idee genială împotriva mucurilor de țigară de pe străzi

Le vedem peste tot în jurul nostru! Au devenit nelipsite peisajului! Pe cât sunt de nocive, pe atât apar din ce în ce mai multe! Mucurile de țigară sun așadar o probemă în întreaga lume.

Organizația Hubbub din Marea Britanie și-a propus, într-un mod inedit, să curețe străzile din Londra, printr-o campanie denumită „străzi îngrijite”. Un proiect inteligent care reușește să-i facă pe fumători să voteze pe diverse teme, prin plasarea mucurilor de țigară în containere speciale, amplasate în zone publice.

În fiecare săptămână este o altă întrebare la care fumătorii sunt invitați să voteze cu mucurile lor de țigară. Cine e cel mai bun jucător de fotbal din lume, Ronaldo sau Messi? Ce ai urmări mai degrabă: Marele Premiu de formula 1 al Italiei, sau un meci de Tenis US Open? “Spune-ne ce gândești să păstrează străzile curate.”

GetImage.aspx

O altă abordare a campaniei este folosirea unui dispozitiv care redă muzică, atunci când este introdus un muc de țigară.

“Sondajele noastre publice au descoperit că un număr de 86 la sută dintre fumători consideră că aruncatul pe străzi, gunoaiele din spațiile publice, sunt un obicei dezgustător, dar numai 15 la sută dintre noi ar fi în stare să se confrunte cu cineva care aruncă pe stradă și să-i spună că nu este bine ce face”, scrie organizația pe pagina sa. “Acesta este motivul pentru care am demarat campania începând cu luna mai și pâna în octombrie. Vom încerca noi acțiuni de combatere a gunoaielor pe strada Villiers din Westminster, folosind cele mai actuale idei și aplicarea lor practică privind posibile schimbări de comportament în public și de conștientizare a publicului față de problema gunoaielor stradale în întreaga lume.”

cigarette-butt-voting-neat-streets-london-3

traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

sursa:  boredpanda.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii