AIM radionica curs online

Noutăți

Iazul lui Monet – Lacul din Japonia care arată ca un tablou viu. VIDEO

Până acum câțiva ani, Iazul lui Monet – un lac de mici dimensiuni din apropierea orașului Seki, din prefectura japoneză Gifu, nu avea nici măcar nume. Însă, mulțumită rețelelor sociale și aspectului fermecător, balta a devenit faimoasă în întreaga lume și una dintre cele mai populare destinații turistice din Japonia.

Înainte de a deveni cunoscută drept Iazul lui Monet, această bijuterie ascunsă era numită de japonezi Namonaki sau „Iazul fără Nume”. Și mai interesant este faptul că nu a avut niciodată menirea de a deveni o destinație turistică.

La origini, iazul servea drept rezervor pentru irigații, însă în anii ’90 a fost dezafectat. Proprietarul parcului floral Itadori, situat în apropiere, și-a asumat sarcina de a curăța balta de buruieni. Cu ajutorul consiliului local, omul a umplut bazinul cu apă curată și a plantat nuferi.

Apoi, localnicii i-au donat îngrijitorului bălții mai mulți pești Koi, de care nu mai puteau avea grijă. Însă a durat peste un deceniu și jumătate până când iazul și-a atins potențialul maxim ca destinație turistică.

Impresionați de aspectul fabulos al întinderii de apă, care are dimensiunile unui teren de tenis, oamenii au început să o viziteze. Până la faima internațională n-a mai fost decât un pas. În 2015, mai multe fotografii cu iazul Namonaki au devenit virale pe rețelele de socializare.

Imaginile înfățișau apele limpezi ca cristalul și pești Koi colorați înotând liniștiți printre nuferi multicolori. Peisajul arăta ca un tablou, iar oamenii au fost fermecați.

Unii au comparat aspectul întinderii de apă cu tablourile celebrului pictor impresionist Claude Monet. În scurt timp, balta a devenit „Iazul lui Monet” și doar localnicii îi mai spun Namonaki.

 

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii