Noutăți

Iată se întâmplă când fotograful de natură se integrează perfect în ambient iar necuvântătoarele își înving timiditatea… Rezultă scene memorabile, înduioșătoare!

Meseria fotografului de natură este anevoioasă, dar frumoasă! Ea necesită rezistență fizică și psihică, mobilitate și, adeseori, o agerime și promptitudine ieșite din comun, pentru a surprinde frumusețea fugară și efemeră a clipei. Fotograful de natură îndură fără să se plângă gerul nimicitor al iernilor rusești și arșițele sahariene.

1

Lucrează îngropat până peste cap în zăpezile Alaskăi și își riscă viața în vreme ce stă într-un echilibru precar pe vreo stâncă bizară a Canionului Bryce din Utah. Nu se teme de forța de gigant a ursului, nici de energia explozivă sau furia subită a felinelor mari. Fotograful de natură este un maestru al salvării memoriei acelor minuni care nu pot dura mai mult de-o secundă și un martor tenace al prefacerilor prin care trec stâncile sculptate de ape și deltele fluviilor.

b

În fine, fotograful de natură știe că imobilitatea și răbdarea pot aduce câștiguri mai mari decât o călătorie zbuciumată de o mie de mile. Minunile se petrec la o aruncătură de băț de așezările umane, cel puțin acolo unde puiul de urs nu este în pericol de a fi împușcat de către autoritățile incompetente și unde fiarele pădurii nu se sfiesc să lege durabile prietenii cu oamenii.

7

Câteodată, însă nu prea frecvent, se întâmplă ca în preajma fotografului de natură să se mai afle un fotograf. Iar prezența celei de-a doua persoane înarmate cu un aparat foto ne dezvăluie un lucru la care nu toată lumea se gândește: fotografii de natură au parte de momente senzaționale care, în majoritatea cazurilor, nu au cum să fie imortalizate.

Abia atunci când prezența celui de-al doilea fotograf face posibilă imortalizarea clipei de lumină și rezultă imagini fenomenale, precum cele de mai jos, realizăm cât de minunată poate fi munca fotografului de natură atunci când el redevine, subit, parte integrantă a… Naturii.

5

3

8

2

11

4

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă imagini: www.boredpanda.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Iată se întâmplă când fotograful de natură se integrează perfect în ambient iar necuvântătoarele își înving timiditatea… Rezultă scene memorabile, înduioșătoare!

  1. Superb!Felicitari pentru articolul scris excelent si fotografiile
    minunate expuse!

  2. Animalutele par a avea ceva cu capul omului.
    Oare sunt atrase de acesta pentru ca este un loc mai inalt si numaibun de cocotat?… Sau pentru ca mai contine si un creier care vibreaza pe Theta-Alfa?

    Se pare ca e minunat sa fii artist.

  3. Al doilea fotograf de sus in jos este romanul Dan Dinu!

  4. Prima poza si cele cu ursi si ghepardul sunt facute 100% in rezervatii unde animalele acestea sunt hranite de oameni.Un animal salbatic nu face asta .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii