Noutăți

Iată ce nu ți-a spus nici DIGI și nici ANTENA 3 despre protestul din Piața Victoriei. Adevărul relatat de la fața locului…

Un text de Ciprian Morega: Am să încerc să fac ceea ce nu au reuşit nici Digi şi nici Antena 3… să relatez adevărul aşa cum s-a putut vedea, aşa cum se poate demonstra prin materialele video, în cel mai obiectiv mod posibil.

CONTEXT
1. În România se trăieşte prost de zeci de ani. Politicienii corupţi fac cu schimbul în procesul de prăduire a bunurilor publice. În timp s-a dovedit că TOATE partidele au membri corupţi
2. De 6 ani în România sunt proteste semnificative împotriva celor aflaţi la putere.
3. În ultimul an, partidul PSD, aflat la putere, atinge noi limite de nesimţire şi incompetenţă.
4. În ţară au loc mai multe proteste împotriva guvernului, dar la acestea se ataşează într-un fel sau altul, partidele din opoziţie, motiv pentru care o parte din populaţie conştientizând că la mijloc sunt interese politice preferă să nu participe la aceste proteste. La toate protestele participă nişte băieţi şi fete, bine echipaţi şi educaţi care conduc într-un fel sau altul protestele.
5. Are loc o polarizare incredibilă a populaţiei. În colţul albastru avem o tabără anti-psd care ar accepta un compromis cu alt partid “mai puţin corrupt”. În colţul roşu avem o tabără ce manifestă contra partidelor din opoziţe care încearcă în mod josnic să se folosească de proteste pentru a prelua puterea. În realitate, atât partidele din opoziţie cât şi coaliţia aflată la putere nu par să dea doi bani pe susţinătorii lor şi se folosesc de manipulări josnice pentru a îi aţâţa pe unii contra celorlalţi.

6. Fiecare tabără are canalele sale media care sunt aservite politic şi apar tot soiul de etichete, precum “soroşist” şi “putinist”, care sunt preluate rapid de către susţinătorii celor două tabere. Astfel se trasează uşor “tranşeele” sociale. Apar din ce în ce mai multe conflicte politice în rândul populaţiei.
7. În media online apar mesaje din Diaspora prin care se anunta un protest in data de 10 august. “Muiepsd” devine o mantră vulgară a întregii tabere albastre.
8. Partidele din opoziţie vor să profite şi îşi anunţa susţinerea, şi participarea şi chiar victoria iminentă. “Până la capăt” şi “Aducem lumină” sunt refrene noi în tabăra albastră.
9. PSD încearcă să discrediteze protestul din 10 august atât prin mijloace legale dar şi mediatic prin intermediul canalelor media aservite.
10. În media apar tot felul de mesaje dubioase care anunţă mare scandal. În presa albastră apar promisiuni de luptă până la capăt şi se bravează. În presa roşie se exagerează mesajele din presa albastră şi chiar apare un personaj dubios care vorbeşte de sânge şi foc. În mediul online, lupta deja a început. Jandarmeria profită de acest pretext să se supra-echipeze pentru eveniment.

10 AUGUST – Ziua Protestului
1. Primii care apar la protest sunt clienţii vechi ai jandarmeriei, protestatarii de serviciu care nu ratează nicio întâlnire cu forţele de ordine şi se aşează strategic în faţă. Pe măsură ce se strâng oameni, forţele de ordine, mai echipate ca niciodată formează coloane strânse de jandarmi şi se folosesc de garduri pentru a delimita zona. Partidele din opozitie nu se mai afişează. În piaţă sunt oameni de toate felurile, de la simpatizanţi ai partidelor din opoziţie până la oameni care s-au săturat pur şi simplu de PSD sau de orice partid care a fost în ultimii zeci de ani la putere.
2. Încă de la orele 16-17 în linia întâi apar primele confilcte între jandarmi şi protestatarii de serviciu, însoţiţi de alţi manifestanţi cu spiritele ceva mai încinse. În public sunt personaje ce vor să pară oameni simpli sau “diasporeni” purtând haine cu steaguri de ţări străine, dar care au cască clasică de comunicaţii, completată de ochelari de soare şi chair clasica borsetă. Se pot recunoaşte şi feţe clare ce nu au legătură nici cu diaspora nici cu oameni simpli… sunt chiar feţe deloc străine de protestele din România.
3. Scandalagii din faţă se împing şi trag de garduri. Jandarmii dau izolat cu spray paralizant. Scandalagii aruncă cu sticle, beţe şi bucăţi de borduri. Jandarmii dau serios cu spray paralizant si aruncă în adâncime, la 50-60m, grenade cu gaz lacrimogen, în zone cu copii, femei, bătrâni şi în general oameni care manifestau paşnic.
4. Lumea se retrage, până trec gazele, se reîntoarce iritată atât la propriu cât şi la figurat. Băieţii din faţă se regrupează şi continuă cu agresivitatea. După câteva ture de genul ăsta, spiritele se încing mai rău şi jandarmii se dezlănţuie. Apar grenadele şi gloanţele cu cauciuc.

5. Presa profită de evenimente şi descrie ceea ce le convine cel mai mult. Un bărbat aruncă cu o sticlă în jandarmi. Aceştia îl prind doar ca să îl scape imediat după… Bărbatul se întoarce şi îi dă un mare picior în spate unui jandarm care se deşiră pe jos. Presa roşie pune egal între acest bărbat şi toţi protestatarii din piaţă. Un băiat este târât de un jandarm. Prietena sa, aflată în scaun cu rotile, îşi desface centura de siguranţă şi se aruncă pe jos peste prietenul ei. Presa albastră descrie cum jandarmii au trântit pe jos o femeie cu handicap. Mă limitez la aceste două exemple.
6. Alţi băieţi bine antrenaţi provoacă jandarmeria prin diverse zone şi la un moment dat se sparge un Spring time, de unde, presa roşie anunţă că s-au furat câteva cuţite.
7. Jandarmeria se dezlănţuie la capacitate maxima şi se pun tunurile pe toată lumea, nemaiţinând cont de cine ce a făcut. Se dezlănţuie haosul general.
8. Doi jandarmi se izolează în mod bizar si total neprocedural, de detaşamentul lor şi sunt luaţi la bătaie de mulţime. Când unuia îi cade casca şi apoi cagula, se dovedeşte a fi femeie, moment în care o parte dintre manifestanţi se pun scut în jurul lor şi sub ploaia de pumni şi picioare care continua să cadă, îi escorteaza catre detasamentul lor, care nestiind cum sa reactioneze, pune pe ei sprayurile lacrimogene. Jandarmeriţa lovită îşi pierde arma de foc pe care o avea în dotare. Ajunge în stare grava la spital.
9. Oamenii sunt imprastiati de jandarmerie si se regrupeaza, cumva paşnici la paşnici şi scandalagii cu scandalagii. Presa continuă să ciugule subiectele picante, precum vulturii cadavrele unui câmp de luptă. Presa roşie alege să arate cei mai violenti manifestanţi asociind întreaga manifestaţie cu comportamentul lor, făcând abstracţie cu neruşinare de spiritul paşnic al majorităţii şi “înfloreşte” realitatea după bunul plac. Presa albastră se concentreaza pe victimele jandarmeriei si de asemenea “infloreste” acolo unde nu găseşte adevăruri satisfăcătoare, făcand abstracţie de factorii care au dus la acest haos, precum huliganii care au aruncat cu borduri. Caută să afişeze cele mai sensibile momente şi cele mai pasnice persoane, încercând să asocieze întreaga manifestaţie cu atitudinea acestora. Presa rosie şi presa albastră seamănă destul de mult la acest aspect. Parcă lucrează în echipă.
10. La final: Sute de răniţi şi o ţară divizată. Prietenii care se destramă şi cuvinte urâte aruncate cu lejeritate. Stiri false, minciuni si exagerari în ambele tabere. Mândrie care orbeşte, orgoliu care zdrobeşte, prostie care musteşte. Persoane inteligente, prostite de manipulări josnice, şi oameni buni înverşunaţi de fapte regretabile. Partidele au făcut încă un joc, bine aşezat, care se va înţelege mai târziu. Poporul român sângerează. Noapte bună!

PS: Peste poate 20 de ani, când adevărul va ieşi al iveală, cum uşor uşor au ieşit faptele din 89-90, sper să fiţi în viaţă şi sănătoşi… şi sper din tot sufletul să vă crape obrazul de ruşine că aţi contribuit la jocul unor partide care în esenţă, vă dispreţuiesc… ducând la dezbinarea şi destabilizarea socială a acestei ţări. Toţi care aţi contribuit cu maliţiozitate şi aţi pus paie pe foc… din piaţă sau de acasă, din provincie sau de la oraş, din ţară sau din diaspora. Să vă fie ruşine!

P.S.2: Citiţi poemul Glossă scris de Mihai Eminescu în 1883. Vă explică el ce s-a întâmplat pe 10 august 2018.

Ciprian Morega
Sursa: https://www.facebook.com/Wulfhert/posts/1794656287236569


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

13 Comments on Iată ce nu ți-a spus nici DIGI și nici ANTENA 3 despre protestul din Piața Victoriei. Adevărul relatat de la fața locului…

 1. Foarte bun articolul! Cam asta-i atmosfera/altitudinea in/la care se poate respira.

  Felicitari Ciprian Morega!
  Felicitari Adrian Albu!

 2. :))….,,Fara Zahar-Neamu’lui Penes Curcanu”….:))

 3. Analiza corecta și obiectiva. Dar ar trebui analizat și factorul extern în contextul celor 100 mld. euro îngropate în Marea neagră. E suficient sa privim istoria recenta. Pentru sume asemănătoare au căzut guverne, au început războaie, au murit oamen! Multinaționalele nu iartă. Mai ar fi și factorul “Klaus” care are propria agenda, propriile interese care nu are legătură cu interesele romanilor, pe care evident ii urăște si dispretuieste din rărunchii (romanii neaoși vreau sa zic). O face din convingere, pentru ca asa a fost educat și apoi asa sa autoeducat. Prin filtrul asta ne privește. Acest personaj e mult mai periculos decât basescu sau Năstase. Mare atenție cu acest personaj!

  • Doru Aligatoru // 12 august 2018 at 21:35 // Răspunde

   Saddam si Ghadafi fiind doua exemple clare, ca atunci cand au dorit sa le ia sursa de gaz si petrol, au murit instant. La noi nu puteau avea un razboi, asa ca incearca revolutii colorate ca-n Georgia sau un maidan ucrainian. Si ai nostri sunt toti cumparati,inclusiv “salvatorii” din opozitie.

 4. Gheorghe si Ion asupriti de straini // 12 august 2018 at 17:42 // Răspunde

  10 august 1789 – inceputul “revolutiei” franceze iudeomasonice !
  alegerea acestei date simbol pentru fortele oculte antinationale anticrestine si golabalist-comuniste are o semnificatie de continuitate a ceea ce s-a inceput la 10 august 1789, prin minciuna manipulare si mai ales prin violenta : distrugerea statului national distrugerea crestinismului distrugerea familiei distrigerea omului din interior….si instaurarea unei dictaturi globale antihristice in care omul este controlat si manipulat prin paine si circ si card si cip !
  “valori” si “civilizatie” occidentala poleite stralucitor pentru a lua ochii tinerilor “onegistilor” corporatistilor care vor isterizati “o tara ca afara”, calcand in picioare traditia si buna cuviinta stramoseasca !

 5. La final o manipulare de toata frumusetea , in rest decent dar incomplet .

 6. @Stefan
  Conform constitutiei, personajul in cauza nu are nici o putere in Romania. Parlamentul, senatul astia dau legi.

 7. Adică trebuie să stăm acasă și să-l lăsăm pe Dragnea să distrugă România… să ne fie rușine că n-am stat!

 8. Deci n-ar fi trebuit sa iasa nimeni in strada, iar membrii PSD ar trebui lasati sa continue sa fure, sa faca abuz de pozitiile pe care le au si sa modifice legile ca sa nu se mai spuna ca au facut ceva ilegal, sau sa scape basma curata prin ordonante…
  Cam asta reiese din articol, felicitari!

 9. Buna ziua, o ANALIZA obiectiva, civinte bine alese, cu care sunt 99% de acord. O CONCLUZIE partinitoare, cuvinte folosite nefericit, cu care nu sunt de acord ( vezi PS din material) care categoric va plaseaza in randurile “presei rosi”. Ma intreb materialul acesta e o noua forma de manipulare? Mersi

 10. 1.
  Omul a descris ce s-a intamplat, probabil corect. Dar concluzia cu “Toţi care aţi contribuit cu maliţiozitate şi aţi pus paie pe foc… din piaţă sau de acasă, din provincie sau de la oraş, din ţară sau din diaspora. Să vă fie ruşine!” e ciudata.
  Am dreptul sa protestez, dar protestul e o rusine. Atunci chiar acest drept e o rusine, nu? Ciudat.
  Eu nu am protestat inainte de 1989, nici macar in decembrie 1989, cand protestul era interzis. Fiind interzis, atunci nu era o rusine sa protestezi. Am pierdut ocazia cand puteam sa nu fiu rusinat de cineva.

  Acum am sa merg la proteste cu o pancarta care are pe spate mesajul “Sa-mi fie rusine!” si pe fata “Fara infractori in partide!”.
  2.
  Mi-ar fi placut sa nu-mi fie luat dreptul la proteste, ci sa fie ceruta obligatia statului(prin jandarmerie, politie) ca, pe timpul unui protest, persoanele care ataca fortele de ordine sa fie retinute si eliminate din randul protestatarilor.

 11. O aiureală luuungă, pe care cam nimeni n-o citește integral. Probabil pe asta se și mizează: dacă ar citi-o toată lumea, ar da cu virgulă, căci lumea și-ar da seama că sunt duși de la Ana la Caiafa și, în final, ar uita ce vrea ”autorul”. De fapt, postând un ”pomelnic”, se mizează pe reacția pe care, probabil o urmărește autorul: cei care văd ”articolul”, citesc titlul și primele 2-3 rânduri, se plictisesc și renunță, rămânând, însă, cu titlul în cap. Așa o fi, n-o fi așa…? :))))

 12. Marian Iordan // 20 august 2018 at 14:06 // Răspunde

  O insiruire de prostii si minciuni tocmai bune de mestecat de publicul antena 3. PSD are influenta nociva asupra multor publicatii din Romania si din aceasta cauza se si cred intangibili, prostii pot fi prostiti in continuare. Nu toate partidele de opozitie au fost la putere, multe sunt partide noi care nu pot fi acuzate de coruptie. In opozitie exista multi oameni care si-au dovedit buna credinta si sprijina intru totul revendicarile absolut de bun simt ale populatiei. Protestele au fost si sunt politice, si neimplicarea politica a multora este o dovada de prostie crasa. Cetatenii au obligatia morala sa se implice in viata politica a tarii si sa nu permita derapajele de nici un fel. Partidele politice de opozitie au obligatia morala sa sustina revendicarile justificate ale populatiei, altminteri de ce exista si de ce sunt de opozitie? Nu ne-ar deranja cu nimic daca PSD ar sustine politic si practic aceleasi cauze, insa din pacate asta nu se intampla pentru ca avem de-a face cu o ciuma rosie care nu vrea sa scape butoanele de putere din mana. Faptul ca in anumite partide de opozitie au existat sau exista persoane suspectate de coruptie nu anuleaza fapta buna de a sustine niste revendicari juste ale oamenilor. Aplicarea legii se face in mod egal pentru toti si nu doar pentru unii. Restul e gainarie marca PSD si manipulare nesimtita.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii