Noutăți

Hydnora Africana, una dintre cele mai rare și neobișnuite plante de pe Pământ. De ce nu ți-ai dori să fii în apropeierea ei?

Hydnora Africana este o plantă extrem de rară care se poate observa doar în Africa de Sud. Aceasta crește în subteran, cu excepția unei flori, care iese deasupra solului emițând totodată un miros de fecale foarte puternic pentru a atrage polenizatorii, motiv pentru care planta mai este numită și „Floarea Sconcs”. Florile acționează precum niște capcane temporare, păstrând insectele în interior suficient de mult timp pentru ca de acestea să se „prindă” polenul. După mai multe zile de captivitate insectele sunt eliberate de floare, lucru ce duce la răspândirea polenului în toată zona.

Aceste plante nu au clorofilă și nu efectuează procesul de fotosinteză. Își obțin nutrienții dintr-o plantă gazdă, o specie de Euphorbia. Hydnora Africana are o enzimă care îi permite să dizolve unele dintre rădăcinile plantelor gazdă pentru ca mai apoi să se atașeze de acestea. Ulterior, o parte din substanțele nutritive pe care gazda le produce în urma procesului de fotosinteză sunt asmiliate de Hydnora Africana. Fructul care crește în subteran are nevoie de cam 24 de luni pentru a ajunge să fie considerat copt și are un gust și o textură similară cartofului. Fiecare fruct produce aproximativ douăzeci de mii de semințe și are în medie un diametru de doar 8 cm.

planta1 plata2 planta3daadaf

sursa: /themysteriousworld.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii