Noutăți

Hotelul naziștilor de la Marea Baltică. Cele 10.000 de locuri de cazare nu au fost folosite niciodată

Paradoxal, cel mai mare hotel din lume nu se află într-o stațiune luxoasă din Dubai sau Caraibe, ci în Europa. A fost construit acum mai bine de 70 de ani și nu a fost inaugurat niciodată. Vorbim despre Hotelul Prora construit de nazişti în perioada 1936-1939, din ordinul lui Hitler, pe insula germană Rügen din Marea Baltică. Scopul construcției a fost de a oferi activități de petrecere a timpului liber pentru muncitorii germani și răspândirea propagandei naziste. Corpurile de clădire se întind pe un kilometru și se află la aproximativ 150 de metri de plajă.

Peste 9000 de muncitori au avut nevoie de trei ani pentru a termina construcția monstruoasă. Complexul mai dispune de un teatru, cinematograf, spa-uri și restaurante.

hotel1 hotel10 hotel7

Planurile lui Hitler pentru Prora erau extrem de ambițioase. Acesta ar fi dorit să deschidă aici prima stațiune cu adevărat grandioasă din Europa, stațiune pe care să o poată prezenta ca una dintre marile realizări ale naziștilor. Majoritatea apartamentelor au fost realizate cu vedere spre mare. În mijloc, o clădire masivă urma să fie ridicată pentru a servi ca spital de urgență pentru turiștii care ar fi ales să-și petreacă vacanța aici.

Războiul a dat planurile lui Hitler peste cap. Muncitorii au fost transferați la fabrica de armament din Peenemünde, iar proiectul abandonat. În timpul campaniei de bombardare a Hamburgului, zeci de nemți s-au refugiat în complexul hotelier unde au rămas până la terminarea războiului. După 1945, Prora a fost folosit ca un avanpost militar pentru armata Germaniei de Est. După reunificarea Germaniei, în 1990, o parte din clădiri au fost folosite ca Școală Tehnică Militară iar mai târziu pentru a-i găzdui pe solicitanții de azil din Balcani, fosta Yugoslavie.

hotel3 hotel5  hotel8  hotel9

Surse: Wikipedia , BBC , Daily Mail

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii