Noutăți

Un loc de poveste – Hotelul de lux aflat în mijlocul lacului Pichola din India. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Nu, nu este o iluzie optică. În mijlocul lacului Pichola din India se află unul dintre cele mai renumite hoteluri din Asia de sud-est. Lake Palace a fost construit între 1743 și 1746 sub îndrumarea lui Maharana Jagat Singh II, al-62-lea succesor al dinastiei regale Mewar din Udaipur, Rajasthan. Construcția a fost folosită ca palat regal de vară, inițial nivelul apei fiind mult mai scăzut, palatul fiind așezat pe o micuță insulă din mijlocul lacului.

După ce nivelul apei a crescut, locul a fost abandonat iar ulterior vândut și transformat, din 1960, într-un hotel de lux.

Astăzi există 83 de camere și apartamente gata să-și primească turiștii cu bani. Camerele sunt dotate cu mobilier din lemn sculptat frumos, picturi murale colorate și tapițerie de mătase. Accesul se face gratuit cu ajutorul bărcilor până la debarcaderul hotelului. În anii 2000, a fost efectuată o nouă restaurare a hotelului.

“Am lucrat între anii 1961 și 1969 la restaurarea acestui loc și a fost o adevărată aventură! A fost o experiență de neuitat. O întoarcere în timp într-o epocă cu totul diferită, într-o lume diferită… A fost într-adevăr o lucrare extrem de complexă și grea datorită mediului în care am lucrat, mai puțin obișnuit”, a declarat contractorul Didi, artist american, devenit consultant în proiectarea acestui hotelier.

Printre oaspeții de seamă care s-au cazat aici se numără Lordul Curzon, Vivien Leigh, regina Elizabeth, regele Nepalului și prima doamnă a SUA, Jacqueline Kennedy. Palatul a fost folosit ca loc de filmare pentru mai multe filme.

lake-palace-1[2] lake-palace-3[2] lake-palace-6[2] lake-palace-8[2] lake-palace-4[6] lake-palace-2[6]

sursa:amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii