Noutăți

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac – singurul din sud-estul Europei

  •  
  •  
  •  

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac se deschide de Crăciun. Iniţitorii proiectului afirmă că scopul principal al acestuia este „promovarea potenţialului turistic din Masivul Făgăraş, crearea şi dezvoltarea unui brand turistic puternic pentru Bâlea Lac”. „Avem rezervări atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion, venite din partea unor turişti din Marea Britanie şi din Germania”, a declarat Lidia Bădilă, PR Ice Hotel Bâlea Lac.

Situat în inima munților Făgăraș, Hotelul de Gheață de la Bâlea-Lac este singurul obiectiv de acest gen din partea de sud-est a Europei, iar în 2015 își va deschide ușile pentru a 11-a oară, anunţă portalul emunte.ro. Hotelul este vizitat anual de 8.000 de turişti.

hotel-gheata-696x467foto: gazetadebistrita.ro.

Noutatea din acest an o reprezintă un patinoar construit în imediata apropiere a Lacului Bâlea.

„Facem patinoar pentru că pe lac nu se poate patina tot timpul. Când vor oamenii să patineze lacul nu e sigur. Aşa că facem patinoar separat. Turiştii din Anglia care vin anual la noi ne-au solicitat patinoar, aşa că o să-l facem în acest an”, a declarat Leo Klingeis, reprezentantul firmei care administrează Hotelul de Gheaţă.

Tema din acest an a Hotelului de Gheaţă este „Europa”, iar cele 14 camere vor avea nume care să amintească de ţări ale Uniunii Europene. Astfel, turiştii vor putea dormi, în funcţie de preferinţă, în Salonul vienez (Austria), în Dutch room (Olanda), Studio Helsinki (Finlanda), English Home (Anglia), High Lisbon (Portugalia), Bella Italia (Italia), Casa maghiară (Ungaria), Spanish Kingdom (Spania), Deutsche haus (Germania), Irish room (Irlanda), Frozen Sweden (Suedia), Luxemburg, Greek Studio (Grecia) sau în Odaia de sus (România). Camera care va reprezenta România este decorată cu o replică în gheaţă a „Coloanei infinitului” şi un bust al lui Constantin Brâncuşi.

balea-hotel-de-gheata-6foto: www.turnulsfatului.ro

Pentru confortul oaspeţilor, pe fiecare pat va exista o saltea moale, acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale, iar înainte de culcare, oaspeţii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius, anunţă gazetadebistrita.ro.

Pe toată perioada sezonului, aici vor fi deschise un restaurant şi un bar, care vor pune la dispoziţia oaspeţilor mâncare şi băuturi deosebite.

hotelul-de-gheata-de-la-balea-lac-isi-va-deschide-portile-in-ajunul-craciunului-thumb-0foto: brasovultau.ro

Mădălina Diaconu

surse: gazetadebistrita.ro, emunte.ro, brasovultau.ro

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii