AIM radionica curs online

Noutăți

Hotelul Ryugyong din Coreea de Nord – Cea mai mare clădire nelocuită din lume. Galerie foto

Hotelul Ryugyong este un zgârie-nori de 105 etaje, în formă de piramidă, construit în capitala Coreea de Nord, Phenian. Lucrările de construcție au început în 1987, dar s-au oprit în 1992 după ce Coreea de Nord a intrat într-o criză economică acută odată cu căderea Uniunii Sovietice. După 1992, clădirea avea structura terminată, dar nu avea nicio fereastră și niciun fel de finisaj. Lucrările s-au reluat în 2008. În 2011, a fost terminat exteriorul. S-au dat de mai multe ori date estimative pentru deschiderea hotelului, dar de fiecare dată s-a amânat.

Simon Cockerell, directorul general al Koryo Tours, o agenție de turism care operează în Coreea de Nord, este unul dintre puținii străini care au văzut hotelul din interior: “Când am vizitat clădirea am avut și o întâlnire cu directorul de proiect care ne-a arătat un video cum ar trebui să arate întregul complex.Va fi ceva uimitor când va fi gata. Am fost de foarte multe ori în Coreea de Nord, iar această costrucție mi-a atras mereu atenția. Întotdeauna am fost interesat de ceea ce e acolo și am pus întrebări despre situația și evoluția construcției. Cineva pe care îl cunoșteam avea un contact la compania care administrează clădirea din punctul de vedere al managementului și mi-au aranjat o vizită acolo. Mai sunt multe lucruri de făcut, probabil că din lipsă de bani lucrările s-au sistat. Îndrăznesc să spun că dacă hotelul se va deschide, aș fi foarte entuziasmat să le propun mai multe parteneriate prin care să pot caza turiști aici”.

Koryo Tours este o companie de turism independentă, cu sediul la Beijing, specializată în turism de grup și independent în Coreea de Nord. Compania este și coordonatorul internațional al Festivalului de Film de la Pyongyang, care are o audiență locală totală de 120.000 de persoane.

Hotelul trebuia să se deschidă în iunie 1989 pentru al 13-lea Festival Mondial al Tineretului și Studenților, dar problemele financiare au făcut imposibil acest vis al conducătorilor de la Phenian. Dacă s-ar fi deschis la timp, ar fi depășit Hotelul Westin Stamford și ar fi devenit cel mai înalt hotel din lume, și a șaptea clădire din lume ca înălțime, la vremea respectivă. Ziarele japoneze au estimat că până acum s-au cheluit în jur de 750 de milioane de dolari pentru ridicarea construcției, ceea ce înseamnă 2 procente din PIB-ul Coreei de nord. Între timp, până va fi dat în folosință, hotelul este considerat cea mai mare clădire neocupată din lume.

sursa: https://www.independent.co.uk/news/world/north-korea-ryungyong-hotel-of-doom-pyongyang-skyscraper-empty-unfinished-unopened-a7489706.html

sursa foto: https://www.atlasobscura.com/places/ryugyong-hotel

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii