Noutăți

Hollywood-ul chinezesc: în China a fost inaugurat cel mai mare platou de filmare din lume, după o investiție de 6 miliarde de euro

  •  
  •  
  •  

Industria cinematografică din Los Angeles are un nou concurent, după ce în China a fost deschis, pe o suprafață echivalentă cu 500 de terenuri de fotbal, un platou uriaș pentru producția de filme. Cel mai bogat om din China, Wang Jianlin, a investit 6,5 miliarde de euro în complexul studio “Qiangdao Movie Metropolis”, aceasta fiind cea mai mare investiție pe care industria globală de film și televiziune a cunoscut-o vreodată.

„Oraşul Cinematografiei”, cum a fost denumit de presa chineză, se află amplasat în imediata apropiere a metropolei Qingdao și dispune inclusiv de un centru comercial de 360.000 de metri pătraţi, hoteluri şi chiar un club de iahturi. Înainte de investiția uriașă, pe aceste platouri fusese turnate două pelicule de box office la nivel mondial: Great Wall, cu Matt Damon pe afiş, şi Pacific Rim – Uprising.

Wang Jianlin a afirmat ca Qingdao se va transforma într-un punct central mondial pentru industria cinematografică: “Investiția va impulsiona dezvoltarea industriei cinematografice din China și nu numai. Multe filme internaționale se vor produce aici, după ce am modernizat și extins studiourile”.

china-ist-die-heimat-des das-gelaende-ist-wie-eine

studio china 1

der-bau-des-studiokomplexes der-komplex-beinhaltet-auch die-wanda-studios-sind-fuer ganz-wie-beim-kalifornischen gedreht-wird-in-den-studios

sursa: http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/hollywood-nachbau-riesige-filmstadt-eroeffnet-in-china-15565958.html


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii