Noutăți

Hierve el Agua, cascadele pietrificate din Mexic

  •  
  •  
  •  

Hierve el Agua este situat în statul mexican Oaxaca, la aproximativ 14 km sud-est de orașul Mitla. Hierve el Agua înseamnă în spaniolă apa care fierbe “, iar numele vine de la izvoarele minerale naturale care se găsesc aici.

Când te apropii de Hierve el Agua, de la distanţă, se vede ceea ce pare a fi o cascadă masivă îngheţată pe partea laterală a muntelui, însă nu este tocmai așa. De fapt, imaginea minunată provine de la depozitele de minerale formate de-a lungul miilor de ani din apele minarele care se deversează peste marginea falezei şi se scurg pe partea stâncoasă a muntelui.

hierve-el-agua-72 hierve-el-agua-62 hierve-el-agua-52 hierve-el-agua-32 hierve-el-agua-16 hierve-el-agua-86
Hierve el Agua este formată din două formațiuni distincte. Prima are o înălțime de 12 metri și poartă numele de “Chica Cascada”, asta în timp ce cealaltă cascadă pietrificată, “Grande Cascada”,  are o înălțime de 90 de metri.

Apele de la Hierve el Agua sunt suprasaturate cu carbonat de calciu, care se depune şi formează structura cascadei pietrificate. Potrivit anumitor studii, aceste ape cu un conținut ridicat de minerale au calităţi terapeutice şi, din acest motiv, turiştii se scaldă în piscina naturală din vârful stâncii.

hierve-el-agua-102 hierve-el-agua-92 hierve-el-agua-210

sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii