Noutăți

Herodium: Palatul și mormântul regelui Irod. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Situat la 12 km sud de Ierusalim, în deșertul iudaic, Herodium arată ca un vulcan stins, dar este într-adevăr un fort construit de regele Irod cel Mare între 23 și 15 î.Hr. Palatul și cetatea regelui Irod au fost construite pe un deal natural. Complexul cuprindea săli, curți și băi comune extrem de luxoase pentru acele timpuri. La baza cetății era un impresionant castel regal cu grădini magnifice. Un apeduct aducea apa în deşert din zona iazurilor lui Solomon, în apropiere de Bethleem.

Potrivit istoricului Flavius Iosephus, Herodium a fost construit pe locul în care Irod a câştigat o victorie asupra duşmanilor săi în anul 40 î.Hr. În apropierea cetății Irod a construit un centru administrativ pentru întreaga regiune. După moartea lui Irod, în 4 î.Hr., Herodium a devenit parte din regatul fiului său Arhelau, care a domnit timp de aproximativ 10 de ani. După aceea, romanii au pus stăpânire pe această zonă, asta până la izbucnirea Marii Revolte din anul 66 d.Hr.. În timpul revoltei, rebelii s-au refugiat în cetatea de la Herodium, pe care au reușit să o apere până în anul 71 d.Hr.

După această data zona a rămas pustie până în secolul V-lea, când aici s-au stabilit o comunitate mare de călugări, care au pus bazele a patru biserici. Aşezarea de la Herodiumul de Jos a continuat să existe până în secolul al VIII-lea, după care Herodium a fost abandonat. Abia în anii 1970 arheologii au început să facă cercetări aici.

herodium-1[2] herodium-10[6] herodium-2[2] herodium-4[2] herodium-3[2] herodium-9[2] herodium-8[2] herodium-6[2]

Israel Nature and Parks Authority / Israel Ministry of Foreign Affairs /

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Herodium: Palatul și mormântul regelui Irod. Galerie foto

  1. De cate ori vad un articol bun ,de curiozitate ma uit daca nu cumva este scris de Radu Ungureanu,si mereu am dreptate.Nu gasesti articole din alea cu “probabil”,”posibil sa”,s-ar putea”…adica in titlu este bomba si in articol este fassss.
    Domnule Ungureanu eu iti stiu doar numele ca cititor al cunoastelumea dar iti multumesc .Pentru ca scrii articole interesante,documentate si cu foto.Asta intr-o lume zapacita de o presa de clickbait.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii