Noutăți

HARVARD – Descoperire de importanță majoră: Hidrogenul poate fi transformat în metal!!!

  •  
  •  
  •  

Din 1935, când a fost teoretizat pentru prima dată, oamenii de știință au încercat să creeze hidrogen metalic, un nou material cu aplicații uriașe. Acum, oamenii de știință de la Universitatea Harvard au publicat o lucrare în care arată faptul că au reușit acest lucru. În cazul în care descoperirea se confirmă prin teste suplimentare, hidrogenul metalic ar putea deveni nu numai cel mai rar, ci și unul dintre cele mai valoroase materiale de pe Pământ.

Hidrogenul metalic ar putea fi folosit pentru crearea de calculatoare mult mai rapide, de trenuri care levitează sau pentru autoturisme electrice cu o autonomie mult mai mare. Pentru a ajunge la această stare, hidrogenul a fost supus unor presiuni uriașe, similare cu cele întâlnite în centrul pământului. Odată ce a ajuns la 4 milioane de atmosfere, potrivit experimentului, hidrogenul s-a transformat dintr-un gaz într-un solid metalic lucios, devenind astfel cel mai bun conductor de pe Pământ.

compressed_hydrogen
Acum, oamenii de știință vor începe să testeze noul material la presiuni normale și temperatura camerei. Practic, acesta trebuie să rămână sub formă metalică, odată ce condițiile speciale în care a fost creat dispar.

Vorbeam la începutul acestui articol de anul 1935. Ei bine, în acel an, fizicieni Hillard Huntington și Eugene Wigner au făcut primele încercări, fără succes însă, de a crea hidrogenul metalic.

Hidrogenul elementar este principala componentă a Universului, având o pondere de 75% din masa acestuia. În starea de plasmă, se găsește ca element majoritar în alcătuirea stelelor. Hidrogenul elementar este foarte puțin răspândit pe Pământ.

sursa:bigthink.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii