Noutăți

Hărți și detalii care schimbă felul în care vedem lumea…

Oriunde te-ai afla, sunt șanse mari ca imaginea mentală pe care o ai despre lume să coincidă, în mare, cu a celorlalți. Desigur, fiecare știe mult mai multe despre împrejurimile în care trăiește – cum ar fi țara în care locuiește, statele învecinate etc. – decât despre alte locuri, însă percepția generală asupra lumii este similară cu cea a persoanelor de pe alte meridiane.

Însă această percepție conține multe inexactități pe care nu am făcut eforturi să le corectăm, în primul rând fiindcă nu ne afectează în mod direct.

Totul despre Africa

În imaginația populară, ecuatorul este considerat ca împărțind continentele între cele de sud și cele de nord. Este adevărat pentru America și Australia – cu câteva neregularități -, însă complet neadevărat în cazul Africii. Dacă privești harta, vei vedea că cea mai mare parte a Africii nu se află în emisfera sudică, Ecuatorul împărțind-o în două părți.

Partea de nord este puțin mai mare, din cauza umflăturii din partea vestică a continentului. Însă avem o imagine greșită despre Africa și din alte motive. Avem tendința de a-i subestima mărimea.

Nu știm dacă asta se întâmplă din cauza Proiecției Mercator sau fiindcă Africa nu își prea găsește locul în discursul global obișnuit. În realitate, Africa este uriașă. Este mai mare decât China, India, SUA și aproape toată Europa la un loc. Însă, dintr-un motiv sau altul, continuăm să ne imaginăm că are aceeași mărime precum SUA sau Groenlanda.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii